EXPO 2020ye doğru

EXPO 2020ye doğru -İzmir Valisi Cahit Kıraç: -Arkamıza Türkiyeyi almanın verdiği motivasyonla, Haziran 2013te Pariste yapılacak sunumun hazırlıklarını sürdürüyoruz


İZMİR (A.A) - İzmir Valisi Cahit Kıraç, kentin EXPO 2020ye adaylığıyla ilgili Haziran 2013te Pariste yapılacak sunumun hazırlıklarını sürdürdüklerini bildirdi.
     Kıraç, yaptığı yazılı açıklamada, Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) heyetinin EXPO 2020ye aday olan İzmirde 10-15 Şubat tarihleri arasında incelemelerde bulunduğunu anımsattı.
     Heyetin, incelemeleri sırasında İzmirin EXPO 2020ya adaylık sürecini noksansız biçimde sürdürdüğünü gördüğünü vurgulayan Vali Kıraç, açıklamasında şunlara yer verdi:
     BIE heyeti, kentte oluşan dayanışmayı, uyumu gördü. İzmirliler, EXPO adaylığını içselleştirdi, aynı hedefe odaklandı. BIE inceleme heyetinin çalışmaları süresince bunu tam anlamıyla hissettirdik. Yerel yönetimlerimize, üniversitelerimize, sivil toplum örgütlerimize, bütün kurumlarımıza teşekkür ederim.
     Ankarada sayın Cumhurbaşkanımız, sayın Başbakanımız heyeti kabul etti. Devletin zirvesinden verilen mesajlar oldukça önemliydi. Diğer etkinlik ve sunumlarla eksiksiz bir program uygulandı. Bir takım çalışması sergilendi. EXPO ekibimizin performansı, uyumu ve koordinasyon kabiliyeti kusursuzdu. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binali Yıldırım da heyeti Ankarada yalnız bırakmadı. Anlamlı bir yemek verdi. Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ömer Çelik, Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Erdoğan Bayraktar, Sağlık Bakanımız Sayın Mehmet Müezzinoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Faik Öztrak da o toplantıda bulundu. İzmirin heyecanına, EXPO 2020 hedefine Türkiye iş dünyası ortak edildi. Arkamıza Türkiyeyi almanın verdiği motivasyonla, Haziran 2013te Pariste yapılacak sunumun hazırlıklarını sürdürüyoruz. Ayrıca İzmirde, Egede, bütün Türkiyede EXPO 2020 adaylığımızı gündemde sıcak tutmak için de uluslararası enformasyon ile yereldeki tanıtım çalışmalarına daha da yoğunlaşacağız.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Şükran Yücel

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER