Ezanı ve Kuran

Ezanı ve Kuran-ı Kerimi daha güzel okuyacaklar -Çorum Belediyesince İlahiyat Fakültesi, İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile din görevlilerinin güzel ezan ve Kuran-ı Kerim okuyabilmeleri için Türk Din Musikisi Eğitimi verildi


ÇORUM (A.A) - Çorumda İlahiyat Fakültesi ve İmam Hatip öğrencileri ile din görevlilerinin güzel ezan ve Kuran-ı Kerim okuyabilmeleri için Türk Din Musikisi Eğitimiverildi.
     Çorum Belediyesince organize edilen program Turgut Özal Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
     Programın açılışında konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, ilk ezanın ve ilk Kuran-ı Kerimin okunması ile başlayan bir medeniyetin zirveye ulaştığı topraklarda yaşadıklarını söyledi.
     Şehirleri güzelleştirmeye çalışırken, şehrin güzelliğinin içerisinde yaşayacak olan insanları yetiştirmenin sosyal bir sorumluluk olduğunu vurgulayan Gül, Şehirde yapacağımız bir caminin güzelliği kadar içerisinde görev yapacak insanların estetikten anlayan, güzel Kuran-ı Kerim ve Ezan-ı Muhammedi okuyabilen görevlileri yetiştirmekte önemlidir diye konuştu.
    
     -Dr. Ubeydullah Sezikli-
    
     İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Dr. Ubeydullah Sezikli ise, sanatın Allahtan bir yansıma olduğunu, sanatın ilk yansıdığı insanların da din adamları olması gerektiğini ifade ederek, Sanat ve Allah arasındaki bu ilişki adı konulmamış bir bağdır ve bu bağ insanları Allaha ulaştırmada güçlü bir araçtır. İşte bu aracı kullanarak Allaha ulaşmak Türk İslam kültür tarihinde, sanatın gelişmesinde en büyük etken olmuştur. Bu gelişmenin günümüzde sağlanacağı yegane kurum ise İmam Hatip Liseleri olmalıdır dedi.
     Ezanın güzel okunması gerektiğini belirten Sezikli, şöyle devam etti:
     Birisini bir yere davet ederken kullandığımız ses tonu hep kibarcadır. O zaman Allahın son dini olan İslamın ibadeti olan Peygamber efendimizin gözümün nuru dediği namaza neden insanları kötü bir şekilde çağırıyorsunuz- Bugün burada Türkiyede ilk kez yapılan bir projeyi tatbik etmenin gururunu yaşıyoruz. İnşallah bu tür hizmetler artarak sürer. Zira hizmetlerimizdeki kalitelerimiz arttığı sürece hizmet alan insanlarında kaliteleri artacaktır.
     Program sonunda Çorum Belediyesinin katkıları ile İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Ubeydullah Sezikli tarafından hazırlanan Makamlarla Türk Din Musikisi Eğitim Seti dağıtıldı.
     Eğitime İmam Hatip Lisesi ve Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin yanı sıra Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, İl Müftüsü Mehmet Aşık, İmam Hatip Lisesi Müdürü Salim Altunay da katıldı.
     Programa katılan İlahiyat ve İmam Hatip lisesi öğrencileri ile din görevlilerine güzel ezan ve Kuran-ı Kerim okuma eğitimi verildi. Program sonunda katılımcılara, ezanı ve Kuran-ı Kerim güzel okuma seti verildi.
    
     Muhabir: Gazi Nogay / İsmail Çimen
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER