Fabrika arazisi köpek barınağına dönüştü

Fabrika arazisi köpek barınağına dönüştü -Çankırıda bir döküm fabrikasının ortağı köpeklere olan sevgisi dolayısıyla fabrika arazisinin bin metrekaresini köpek barınağına çevirdi -Köpeklerin, barınma, yiyecek ve tedavi ihtiyaçlarını


ÇANKIRI (A.A) - Özgür Alantor - Ferhat Barulay - Çankırıda bir döküm fabrikasının ortağı köpeklere olan sevgisi dolayısıyla fabrika arazisinin bin metrekaresini köpek barınağına çevirdi.
     Korgun ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) bulunan döküm fabrikasının ortağı olan Leman Özgülerin (47), hayvan sevgisi 20 yıl önce evinde köpek beslemesiyle başladı.
     Özgüler, köpeklere duyduğu sevgisi nedeniyle fabrika arazisinde kurduğu bin metrekare büyüklüğündeki barınak 81 sokak köpeğine ev sahipliği yapıyor.
     Köpeklerin, barınma, yiyecek ve tedavi ihtiyaçlarını karşılaşan Özgüler, ölen köpekler için de köpek mezarlığı yaptı.
     Özgüler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 20 yıl önce Ankarada yaşarken bir barınaktan aldığı köpeği evinde beslemeye başladığını, o köpeğinde 10 yaşındayken hayatını kaybettiğini söyledi.
     Daha sonra bir köpek daha alarak, ona Ankaradaki fabrikasında bakmaya başladığını anlatan Özgüler, şöyle konuştu:
     Çevreden gelen köpeklerle birlikte, köpek sayımız 5-6ya çıktı. Fabrikamızı 2009 yılında Çankırının Korgun ilçesine taşıdık. Köpek bakmaya burada da devam ettik. Bizim köpek baktığımızı gören köylüler bakamadıkları köpekleri bize getirdi. Çevredeki köpeklerin gelmesiyle birlikte bu sayı 81e çıktı. Bunların yanı sıra hastalıktan ölen 30-40 tane köpeğimiz oldu. Yani hepsi yaşamış olsaydı sayımız daha çok olacaktı.
    
     -Köpeklerle aramızda özel bir iletişim geliştirdik
    
     Özgüler, köpeklerin bakım ve beslenmelerini de kendi imkanlarıyla yaptıklarını söyledi.
     Özgüler, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Korgun OSBdeki makarna fabrikasından kırık makarna alıyoruz. Ekmekle papara yapıp günlük birer öğün yemek veriyoruz. Arada kuru mamayla da takviye ediyoruz. Veteriner arkadaşlarımız var. Hastalıkları olduğu zaman müdahale etmek için küçük çaplı bir eczanemiz var. Geçen sene Kaymakamlığın yardımı ile kuduz aşılarını yaptırdık. Bu şekilde bakmaya devam ediyoruz. Allah izin ve güç verirse, fabrikamız ayakta kalırsa köpeklere bakmaya devam edeceğiz.
     Köpeklerle aralarında özel bir iletişim geliştirdiğini dile getiren Özgüler, Daha önce kedilerim vardı. Köpek aşkı bambaşka. Benim köpeklerle diyaloğum çok farklı, neredeyse köpek gibi havlamaya başlayacağım. Aramızda sevgi var ve bakacak gücümüz var. Köpeklerim beni görünce sevgi gösterileri yapıyorlar diye konuştu.
    
     -Köpekler için mezarlık-
    
     Ölen köpeklerin çevreye zarar vermemesi için kendi imkanlarıyla bir hayvan mezarlığı yaptığını belirten Özgüler, Çöplükte mikrop üremesin, toprağa karışsın diye küçük bir çukur açıyoruz, ölüm olduğunda oraya gömüyoruz. Onlar için küçük çaplı mezarlığımız var diye konuştu.
    
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Fabrika arazisi köpek barınağına dönüştü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER