Fairy üretim hattı açılışı

Fairy üretim hattı açılışı -Procter and Gamble Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Karpat: 20 milyon dolar yatırımla kurduğumuz Fairy üretim hattının en önemli özelliği, hat sayesinde Procter and Gamble Türkiyenin, artık Fairyi ithal et


KOCAELİ (A.A) - Procter and Gamble Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Karpat, 20 milyon dolar yatırımla kurduğumuz Fairy üretim hattının en önemli özelliği, hat sayesinde Procter and Gamble Türkiyenin, artık Fairyi ithal etmek yerine Türkiyede üretecek olmasıdır dedi.
     Procter and Gamble Türkiyenin Şekerpınar Üretim ve Dağıtım Tesislerinde Fairy sıvı bulaşık deterjanı üretim hattının açılış töreninde konuşan Karpat, hem şirketleri hem de Türkiye için önemli bir açılışı gerçekleştirdiklerini belirterek, tesislerinin likit deterjan üretimi konusunda Procter and Gamble Global için öncü niteliği taşıdığını ifade etti.
     Procter and Gambleın hızlı tüketim ürünleri sektöründeki öncü pozisyonuyla dünya liderleri arasında yer aldığını ve dünyada 175. yılını kutlayarak 4,6 milyar tüketiciye ulaştığını anlatan Karpat, 75ten fazla ülkede faaliyet gösteren Procter and Gambleın 180den fazla ülkede tüketicilerinin yaşamlarını iyileştirmek için çalıştığını kaydetti.
     Türkiyede 25. yılını kutlayan Procter and Gamblenin, pek çok ilkin öncüsü olduğunu ifade eden Karpat, Prima, Türkiyenin ilk hazır bebek bezi. Gillette, Türk erkeklerinin hayatını kolaylaştıran ilk tıraş bıçağı. Türkiye, ilk ikisi bir arada şampuanla Rejoice sayesinde tanıştı. Ariel Professional Leke Çıkarıcı, dünyada Leke Çıkarıcı Kategorisine ilk olarak Türkiyede girdi. Bugün Procter and Gamble ürünleri, Türkiyedeki tüketicilerin ayrılmaz birer parçası haline geldi diye konuştu.
     Karpat, Procter and Gamble Türkiyenin, lider konumdaki 19 markasıyla Türkiyenin en büyük temizlik, ev bakım, kadın hijyen ürünleri ile bebek bakım ürünleri üreticileri arasında yer aldığını dile getirerek, bu özellikleriyle Procter and Gamble Türkiyenin, Procter and Gamble Global için önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.
    
     -Türkiyenin yerli üretim politikaları için örnek model
    
     Procter and Gamble Global cirosunun yaklaşık yüzde 30unu Türkiyenin de içinde bulunduğu gelişmekte olan ülkelerden oluşturduğuna değinen Karpat, Türkiye, pazar büyüklüğü ve gelişme kapasitesi nedeniyle Procter and Gamble için önemli bölgeler arasında yer alıyor. 1987den beri Türkiyeye yarım milyar doların üzerinde yatırım yapan Procter and Gamble, Türkiyede genel merkezi toz deterjan, hazır çocuk bezi, hijyenik ped, çamaşır suyu ve likit deterjan üretim tesisleri ve dağıtım merkezi ile faaliyetlerini sürdürüyor şeklinde konuştu.
     Dünyadaki yenilikleri ve pazar trendlerini Türkiyedeki tüketicilerle buluşturarak sürdürülebilir odaklı büyüme hedeflediklerine işaret eden Karpat, şöyle devam etti:
     Bunun son örneği, burada, yani Şekerpınar Üretim ve Dağıtım Tesislerinde kurulan Fairy üretim hattı oldu. Procter and Gamble, dünyada girdiği pazarlarda kısa sürede büyük başarı yakalayan Fairy bulaşık deterjanını ilk olarak 2010da Türkiyedeki tüketicilerle buluşturdu. Fairy, Türkiyedeki tüketiciler tarafından o kadar çok sevildi ki ürün kısa sürede yüzde 93 oranında marka bilinirliğine ulaştı ve 1 yılın sonunda pazar payı hedeflerimizi ikiye katladık. Fairynin Türkiyedeki bu başarısı, Procter and Gamble Türkiye için önemli bir ilham kaynağı oldu ve Şekerpınar Üretim ve Dağıtım Tesislerinde son derece verimli bir yatırım olan Fairy hattını açarak ürünü artık Türkiyede üretmeye karar verdik. 20 milyon dolar yatırımla kurduğumuz Fairy üretim hattının en önemli özelliği, hat sayesinde Procter and Gamble Türkiyenin, artık Fairyi ithal etmek yerine Türkiyede üretecek olmasıdır.
     Karpat, böylece ithalatın azaltılıp yerli üretimin teşvik edilmesine katkıda bulunmayı hedeflediklerini ifade ederek, Türkiyenin uzun zamandır yürüttüğü yerli üretim politikaları için örnek model olma özelliğini taşıyan Fairy üretim hattının, iç pazarın sıvı deterjan ihtiyacının tamamını karşılayacağını bildirdi.
    
     -Şirket tarihinde, en hızlı üretime başlayan hat-
    
     Türkiyedeki Fairy hattının, Procter and Gamble Global için de pek çok ilki içinde barındıran proje olduğunu dile getiren Karpat, Procter and Gamblenin dünyada likit üretimlerde kullanılmak üzere geliştirdiği standart teknolojinin kullanıldığını, şirketin tarihindeki en hızlı üretime başlayan hattı olduğunu bildirdi.
     Karpat, hattın dünyadaki diğer fabrikalar için öncü niteliği taşıdığını belirterek, Paketleme hattının montajı dünyada rekor sürede 15 saatten az bir zamanda tamamlandı. Üretim hattında birinci aşama kalite prosedürünün tamamlanması ve ürünlerin tüketiciye sevk edilebilir hale gelmesi, 24 saatten kısa sürede gerçekleşti. Şekerpınardaki Fairy üretim hattı, Procter and Gamble likit üretim tesisleri içerisinde en yüksek verimlilik ile devreye alınan tesis oldu. Yurtdışında benzer teknolojilerle fabrika kurulacak ülkelerde çalışanlar, Procter and Gamble Türkiyeye eğitim almaya geliyor ifadesini kullandı.
     Fairyin, Türkiyeye geldiği 2010 yılından beri yaklaşık 10 milyon haneye girerek, 40 milyondan fazla tüketiciye ulaştığını vurgulayan Karpat, pazar payı rakamlarının da bu başarıyı doğruladığını kaydetti.
     Karpat, Procter and Gamble olarak sürdürülebilir politikalar kapsamında çevreye duyarlı ürünler üretmek, üretim yaparken tüketilen kaynakları en aza indirmek ve nihai ürün nakliyatı sırasında karbondioksit salınımını minimuma düşürmek için çalıştıklarını vurgulayarak, inovasyonda her zaman öncü olduklarını ve yüzde 99.9unun yüzey sularına karışmadan doğada çözünebildiğini bildirdi.
     Konuşmaların ardından Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Karpat ve öteki ilgililer ile fabrika çalışanları, sahneye getirilen butona basarak Fairy üretim hattının açılışını gerçekleştirdi.
    
     Muhabir: Tahir Turan Eroğlu
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Fairy üretim hattı açılışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER