Fas Ulaştırma Bakanı Rabah, sanayi tesislerini

Fas Ulaştırma Bakanı Rabah, sanayi tesislerini gezdi -Rabah: "Gerçekten büyük bir sanayi alanınız var, tecrübeniz de büyük"


GAZİANTEP (A.A) - Fas Ulaştırma Bakanı ve Kuneytra Belediye Başkanı Abdülaziz Rabah, Gaziantepte sanayi tesislerini gezdi.
     Sanko Holdingden yapılan açıklamaya göre, çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Gaziantepe gelen Rabah, beraberindeki heyetle, Organize Sanayi Bölgesindeki (OSB) Sanko Makina tesisini ziyaret etti.
     Sanko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Adil Sani Konukoğlunun da eşlik ettiği heyet, üretim hattını gezerek ürünleri inceledi. Sanko Makina Ürün Geliştirme Müdürü Hasan Yaran, konuk bakana bilgi verdi. Gezisinin sonunda Rabah ve heyet üyelerine, tesisin bahçesinde iş makinesiyle mini gösteri sunuldu.
     Sanko Makina yetkililerini tebrik eden Rabah, "Tesisin bu kadar büyük olacağını sanmıyordum,içeriye girdiğimde şaşırdım. Gaziantep olarak nasıl 6 milyar dolar ihracat yaptığınızı şimdi anladım. Gerçekten büyük bir sanayi alanınız var, tecrübeniz de büyük" ifadesini kullandı.
     Fasın büyük bir pazar olduğunu vurgulayan Rabah, ülkelerinde yatırım yapan iş adamlarının hem iç pazara hem de Afrikaya satış yapabileceğine dikkati çekti.
     Yatırım davetinde bulunan Rabah, "Kenuytra bölgemizdeki sanayi sitesinde böyle bir üretim olursa çok güzel olur. Makine olarak hem Fasta hem de Afrikada büyük bir pazar var" değerlendirmesinde bulundu.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Fas Ulaştırma Bakanı Rabah, sanayi tesislerini Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER