Fazla kilolarından kurtulamayınca midelerini küçülttüler

Fazla kilolarından kurtulamayınca midelerini küçülttüler -OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesine müracaat eden ve diyetle zayıflayamayan obez 4 kişinin operasyonla mideleri küçültüldü -Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erzurumlu:


SAMSUN (A.A) - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine müracaat eden ve diyetle zayıflayamayan obez 4 kişinin operasyonla mideleri küçültüldü.
     Samsunda yaşayan 168 kilo ağırlığındaki Mehmet Burak Azar (47), 139 kilo ağırlığındaki Dilek Memu (55), 128 kilo ağırlığındaki Çiğdem Okumuş (39) ile Amasyada yaşayan 138 kilo ağırlığındaki Kezban Feyza Aktaş (42), yıllardır kilolarından kurtulamayınca OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesine başvurdu.
     Diyetle zayıflayamayan söz konusu kişiler, Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kenan Erzurumlu başkanlığında öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Selçuk Özbalcı ve Yrd. Doç. Dr. Kaan Karabulut tarafından ameliyat edilerek mideleri tüp haline getirildi.
     Prof. Dr. Erzurumlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastaların sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi.
     Hastaların yıllardır aşırı şişmanlıkla mücadele ettiğini, bu nedenle birçok sağlık sorunu yaşadıklarını anlatan Erzurumlu, Hastaların midelerini, yüzde 70ini alarak tüp haline getirdik. Hastaların daha az gıda tüketip doymasını sağladık. Bir yıl içinde 70 ile 80 kilo vermelerini bekliyoruz dedi.
    
     -Sağlık açısından bir sakıncası yok-
    
     Mide küçültme ameliyatlarının sağlık açısından bir sorun oluşturmadığını anlatan Erzurumlu, söz konusu ameliyatları 2006 yılından beri yaptıklarını ve bugüne kadar bir sorunla karşılaşmadıklarını ifade etti.
     Her hastanın ameliyatının 2 saat sürdüğünü kaydeden Erzurumlu, şunları söyledi:
     Hastalarımız aşırı kilolarından dolayı rahatsız olduklarını ve çeşitli sağlık sorunları yaşadıklarını belirterek bize müracaat ettiler. Yapılan muayenelerinin ardından ameliyatlarını gerçekleştirdik. Midelerini tüp haline getirdik. Mide bütün genişliğini ve hacim özelliğini kaybederek boru haline geldi. Bu sayede iştahlarını kestik ve daha az gıda tüketerek çabuk doymalarını sağladık. Hastaların genel sağlık durumları çok iyi. Ayrıca kilolarından dolayı şeker, tansiyon, damar sertliği gibi rahatsızlıklarından da büyük oranda kurtulacaklar.
     Ameliyatın ardından sağlık durumunun çok iyi olduğunu belirten Mehmet Burak Azar, Kilolarımdan dolayı hareket edemeyecek durumdaydım. Diyet yaptım ama kilo veremedim. Bu nedenle ameliyat oldum. İnşallah sağlığıma kavuşurum diye konuştu.
     Kezban Feyza Aktaş ise aşırı kiloları nedeniyle zaman zaman bunalıma girdiğini, bu nedenle ameliyat olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Mehmet Kumcağız
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Fazla kilolarından kurtulamayınca midelerini küçülttüler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER