FETAB ITB Berlin fuarını değerlendirdi

FETAB ITB Berlin fuarını değerlendirdi


MUĞLA (A.A) - Fethiye Turizm Alt Yapı Hizmet Birliği (FETAB) 6-10 Mart tarihlerinde Berlinde gerçekleştirilen ITB Berlin fuarını değerlendirdi.
     FETABda düzenlenen basın toplantısında konuşan FETAB Encümen Üyesi Günsenin Günel, 190 ülkeden 10 bin kişinin katıldığı fuarda Muğla standının ilgi odağı olduğunu söyledi.
     Günel, fuarda Bodrum, Marmaris ve Fethiye ile tanıtımda bulunan Muğla bölgesine ilginin fazla olmasının, Alman pazarının Egeye dönüşü olarak algılandığını dile getirdi.
     Ege Bölgesinde son yıllarda yapılan kaliteli ve küçük ölçekli tesislerin butik tarza dönmelerinin Alman pazarının ilgisini artırdığını belirten Günel, bölgenin yaptığı ataklarla her geçen yıl daha iyi bir konuma geldiğini kaydetti.
     Turizm Danışma Bürosu Sorumlusu Güler Uymaz ise fuarda Fethiye bölgesiyle tanışmamış Antalya, Bodrum ve Marmaris gibi yakın destinasyona yolcu getiren seyahat acentelerinin stantlarını ziyaret ederek Fethiye turizmi hakkında bilgi verdiklerini söyledi.
     Uymaz, fuarda bin 200 Fethiye tanıtım DVDsi, bin kitapçık, 500 kartpostal, Türk lokumu, nazar boncuğu, sabun, Ölüdeniz görsellerinin bulunduğu magnetler, kalemler ve kitap ayraçları dağıttıklarını da vurguladı.
     Fuarda yaptıkları çalışmayla 2013de bölgeye daha fazla Alman turistin gelmesini hedeflediklerini kaydeden Uymaz, tanıtım konusunda herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Utku Uçrak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber FETAB ITB Berlin fuarını değerlendirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER