Fidanları toprakla buluşturacak gönüllüler aranıyor

Fidanları toprakla buluşturacak gönüllüler aranıyor -Kütahyada, Galibi Vakfının oluşturmayı planladığı "Galibi Vakfı Tevhid Hatıra Ormanı" için 10 bin fidanı toprakla buluşturacak 5 bin gönüllü aranıyor -Vakfın Kütahya Şube Başkanı


KÜTAHYA (A.A) - Mustafa Güngör - İstanbul Galibi Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Kütahya Şubesinin, Kütahyaya bağlı Gevrekseydi köyünde oluşturulacak "Galibi Vakfı Tevhid Hatıra Ormanı" için 10 bin fidanı toprakla buluşturacak 5 bin gönüllü aranıyor.
     Galibi Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Kütahya Şube Başkanı Muammer Karahan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kütahya Valiliği ve Orman Bölge Müdürlüğü, Kütahya Belediyesi desteğiyle 21 Nisanda Galibi Vakfı Tevhid Hatıra Ormanı oluşturacaklarını bildirdi.
     Geçen yıl Saman Pazarı esnafıyla oluşturdukları Ehlibeyt Ormanından esinlenerek böyle bir orman kurmaya karar verdiklerini ifade eden Karahan, şöyle konuştu:
     "Seyitömer sınırları içinde yer alan Gevrekseydi köyünde bize yer gösterildi. 21 Nisanda büyük bir katılımla 10 bin adet fidanı toprakla buluşturacağız. Bunun için 5 bin gönüllüye ihtiyacımız var. Peygamber Efendimizin ağaç dikilmesi konusunda bir çok hadisi var. Biz de Osmanlı ecdadımızdan aldığımız yaş kesen baş keser düsturuyla hareket ediyoruz. Şu anda 500 vakıf gönüllümüz var. 250-300 civarında Saman Pazarı esnafı katılacak. 150-200 kişi de Seyitömer Belediyesi takviye edecek. Etkinlik için o gün saat 10.00da Saman Pazarında belediye otobüs tahsis edecek. Katılımcılardan hiçbir ücret talep edilmeyecek."
    
     -Yardıma muhtaçlara ekmek desteği-
    
     Karahan, vakfın Cuma günleri Galibi Mescidinde vatandaşlara çorba ikramında bulunduğunu, kandillerde de 400 kişiye iftar yemeği verdiklerini söyledi.
     Eğitim, kültür ve yardımlaşma alanında da faaliyetlerde bulundukların aktaran Karahan, "Özellikle yardıma muhtaç kardeşlerimize her gün yaklaşık 350 ile 400 adet ekmek dağıtıyoruz. Ramazan ayında erzak çantaları, iftar sofraları, un dağıtımı yapıyoruz. Elbise ve ayakkabı yardımlarında bulunuyoruz. Bunun yanında nakdi yardım olarak üniversite öğrencilerimize burs vermek vakfımız faaliyetleri arasındadır" diye konuştu.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Fidanları toprakla buluşturacak gönüllüler aranıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER