FIFA Fair Play Ödülü

FIFA Fair Play Ödülü -Eskişehirspor, oyuncusu Dedenin UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme maçındaki centilmen davranışından dolayı ödüle aday gösterildi


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirspor, oyuncusu Dedenin, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme maçındaki centilmen davranışından dolayı Uluslararası Futbol Federasyonları Birliğinin (FIFA) 2012 yılı Fair Play Ödülüne aday gösterildi.
     Eskişehirsporun internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, kırmızı-siyahlı kulüp, 19 Temmuzda UEFA Avrupa Ligi 2nci ön eleme bölümünde oynanan Eskişehirspor-Saint Johnstone karşılaşmasındaki centilmen hareketten dolayı ödüle aday gösterildi.
     İskoç takımının bir oyuncusunun sakatlanarak yerde kalması sonrası köşe atışını kullanarak, tedavisinin yapılması amacıyla topu rakibine teslim eden Eskişehirsporlu Dedenin davranışından etkilenen bir grup Saint Johnstone taraftarı, FIFAya başvurdu. FIFA da Eskişehirsporu adaylar arasına aldı.
     Diğer adaylar ise maç sonucuna müdahale ve şike konusundaki uygulamalarından dolayı Guatemala Futbol Federasyonu ile milli takım ve kulüp takımlarının bu yıl aldığı yüksek Fair-Play puanlarıyla Özbekistan Futbol Federasyonu oldu.
     Fair Play Ödülü, FIFAnın organize ettiği Altın Top (Ballon dOr) Ödülleri kapsamında 1987 yılından bu yana beri veriliyor.
    
     Muhabir: Fatih Doğan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber FIFA Fair Play Ödülü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER