Filistinde hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze

Filistinde hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı


MALATYA (A.A) - İsrailin Gazzeye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler için Malatyada gıyabi cenaze namazı kılındı.
     Cuma Namazının ardından Yeni Cami avlusunda basın açıklaması yapan Meşale Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Temsilcisi Necip Cengil, İsrailin Müslümanların tek ses olmaya gittiği bir dönemde bir kez daha Filistine saldırdığını, Gazze bölgesini harabeye çevirdiğini ve kadın, çocuk demeden onlarca insanı katlettiğini belirtti.
     Müslümanlar katledilirken Birleşmiş Milletlerin (BM) sadece toplantılar yapıp dağıldığını ifade eden Cengil, BMnin lağvedilmesi ya da yeniden düzenlenmesi gerektiğini kaydetti.
     İsrailin Gazzeye yönelik saldırılarının ardından Filistin ile ateşkes anlaşması imzaladığını hatırlatan Cengil, İsrail terör şebekesi bugüne kadar görülmüştür ki söz ve anlaşma nedir önemsemez. Her an yeniden saldırabilir. Şimdi yapılması gereken daha güçlü bir birlik, daha sağlam siyasi adımlar atarak Müslümanların boğulmak istendiği Gazzeye ve diğer İslam topraklarına nefes aldırmaktır diye konuştu.
     Cengilin konuşmasının ardından emekli imam Mehmet Alptekin, Filistinde hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldırdı. Ardından Filistinliler için dua edildi.
     Gazzeye yönelik saldırıda hayatını kaybeden çocukların fotoğraflarının bulunduğu pankartlar taşıyan cemaat, duaya tekbirlerle eşlik etti. Bazı vatandaşların gözyaşlarını tutamadığı görüldü.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Filistinde hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER