Filistinli cesur kız, Şanlıurfada

Filistinli cesur kız, Şanlıurfada -İsrail askerlerine korkusuzca kafa tutarak dünya gündemine oturan cesur kız Ahed Tamimi, Şanlıurfada tarihi Balıklıgölü gezdi -Tamimi: Sayın Erdoğan ile buluşacak olmaktan mutluluk duyuyor


ŞANLIURFA (A.A) - Filistinde İsrail askerlerine korkusuzca kafa tutarak dünya gündemine oturan cesur kız Ahed Tamimi, Şanlıurfada tarihi Balıklıgölü gezdi.
     Başakşehir Belediyesinin davetlisi olarak Türkiyede bulunan Tamimi, annesi ve Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ile bugün İstanbuldan Şanlıurfaya geldi. Kentteki tarihi ve turistik mekanları gezen Tamimi, daha sonra Balıklıgöle geçti. Gölde balıklara yem atan Tamimi, elindeki kamerayla bol bol görüntü ve fotoğraf çekti.
     Hz. İbrahimin doğduğu rivayet edilen Dergah bölgesindeki mağarayı da ziyaret eden Tamimi ve annesi, burada dua etti. Balıklıgöldeki gezisi esnasında vatandaşların ilgisiyle karşılaşan Tamimi, kendisiyle ilgilenenlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
     Tamimi, ziyaretin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hz. İbrahimin doğduğu şehirde bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.
     Hz. İbrahimin, Şanlıurfada doğmuş olduğunu öğrendiğini anlatan Tamimi, Hz. İbrahimin Türkiye ve Filistin arasında ortak bir değer olduğunu dile getirdi.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanla da görüşeceklerini ifade eden Tamimi, Sayın Erdoğan ile buluşacak olmaktan mutluluk duyuyorum dedi.
     Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal da bir program kapsamında davet ettikleri Ahed Tamiminin kendilerini kırmayarak, Türkiyeye geldiğini ifade ederek, İstanbulu gezdirdik. Bugün de Şanlıurfayı gezme imkanı bulduk. Çok mutlu oldu diye konuştu.
     Ahed Tamimi ve annesi daha sonra Balıklıgölden ayrıldı.
    
     Muhabir: Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Filistinli cesur kız, Şanlıurfada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER