Fincanda kaynatılan Türk kahvesine yoğun talep

Fincanda kaynatılan Türk kahvesine yoğun talep -Niksar Arasta Çarşısındaki kahvehanede fincanda pişirilen Türk kahvesi, müşterilerden yoğun talep görüyor


TOKAT (A.A) - Niksar ilçesindeki tarihi Arasta Çarşısında bulunan kahvehanede fincanda pişirilen Türk kahvesi, müşterilerden yoğun talep görüyor.
     Arasta Kahvehanesinin işletmecisi Mustafa Köksalan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 yıl önce Kastamonuda gördüğü fincanda kaynatılan salebi, ilçeye geldikten sonra Türk kahvesine uyguladığını söyledi.
     Babasından kalan kahvehanede 30 yıldır çalışan Köksalan, fincanda kaynatılan salep ve Türk kahvesine talebin iyi olduğunu belirtti. Türk kahvesini vatandaşlara sevdirmek amacıyla böyle bir uygulama başlattığını anlatan Köksalan, Türk kültüründeki Türk kahvesi ölmüş durumda. Ayaklandırmaya uğraşıyoruz. O yüzden vatandaşlarımıza, arkadaşlarımıza, dostlarımıza buradan tavsiye ediyoruz. Bunu da para kazanmak amacıyla yapmıyoruz. Vatandaşımız bunun Türk kültürü olduğunu bilsin diye yapıyoruz ifadelerini kullandı.
     Fincanda pişirilen Türk kahvesinin tadının bir başka olduğunu ifade eden Köksalan, İçenlerin de fikirlerini alıyoruz. Beğenen arkadaşlarımız çok. 11 aydır fincanda kaynatıyorum. Bu zamana kadar kötü olmuş diyen çıkmadı dedi.
     Köksalan, fincanda pişirilen kahveden ilk defa içenlere, ağızlarını yakmamaları konusunda uyarılarda bulunduklarını sözlerine ekledi.
     Kahvehanenin müşterilerinden Mustafa Poyraz ise Çok harika bir tadı var. Türk kahvesi unutulmuştu. Sağ olsun Mustafa bey bu kültürü yeniden canlandırmaya uğraşıyor diye konuştu.
     Ömer Yıldız adlı müşteri de fincanda kaynatılan kahvenin tadının leziz olduğunu söyledi.
    
     Muhabir: Recep Bilek
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Fincanda kaynatılan Türk kahvesine yoğun talep Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER