Fındıklıda İnsan Hakları konferansı düzenlendi

Fındıklıda İnsan Hakları konferansı düzenlendi


RİZE (A.A) - Fındıklıda, İnsan Hakları konulu konferans gerçekleştirildi.
     Fındıklı Kaymakamlığı İnsan Hakları Kurulu tarafından, Fındıklı Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda düzenlenen konferansa, Fındıklı Kaymakamı Enver Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Alim Eker, İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Eniş, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Fındıklı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sadetin Gültekin, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve muhtarlar katıldı.
     Yrd. Doç. Dr. Sadetin Gültekin, burada yaptığı konuşmada, insanın kendi küçük dünyası, düşünceleri, duyguları, inançları olan ve inançlarına saygı bekleyen biri olduğunu söyledi.
     Hakkın, düzenleyici hukuk kurallarının bireylere tanıdığı bir ayrılacak olduğunu ifade eden Gültekin, Hak, bir şeyi yapmak ya da başlarından belirli bir biçimde davranmayı ya da yapmayı istemesi yetkisidir. Temel haklar kamu haklarıdır. İnsan hakları dokunulamaz, devredilemez ve vazgeçilemez haklardır. İnsan hakları üstün kurallar bütünüdür. Yaşama hakkı, güvenlik hakkı işkence edilmeme hakkı başlıca temel haklardır dedi.
     Gültekin, insan haklarının birey kadar toplumsal yaşam içinde önemli olduğunu vurgulayarak, Özgürlük, inanının serbestçe düşünme ve davranma durumudur. Özgürlük inanın doğuştan sahip olduğu haklardan biridir diye konuştu.
    
     Muhabir: Zekeriya Sarıhan
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Fındıklıda İnsan Hakları konferansı düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER