Fındıklıda orman yangınları ile mücadele toplantısı

Fındıklıda orman yangınları ile mücadele toplantısı yapıldı


RİZE (A.A) - Fındıklıda orman yangınları ile mücadele toplantısı yapıldı.
     Kaymakamlık toplantı salonundaki toplantıya, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Alim Eker, Emniyet Müdürü Ramazan Eniş, Fındıklı Orman İşletme Şefi Arif Altuncu ile daire amirleri ve muhtarlar katıldı.
     Altuncu, burada yaptığı konuşmada, ilçede nisan-mayıs aylarında örtü yangınlarının yaşandığını ve kısmen orman alanlarının zarar gördüğünü söyledi.
     Yaşanan bu yangınların insan kaynaklı olduğunu belirten Altuncu, şunları kaydetti:
     Nisan-mayıs aylarında vatandaşlar arazilerinde temizlik çalışmalarına başlıyor. Araziden temizlenen çalı, ot ve dikenler yakılıyor. Yakılan bu ateş daha sonra örtü yangınına dönüşüyor. Yerleşim yerlerinde çıkan bu yangınlar köylerde yaşayan insanlar için tehlike oluşturuyor. Bu yangınların yaşanmaması için elimizden geleni yapmalıyız. Eğer anız yakılacaksa bir gün önceden muhtarlara anız yakılacak yer bildirilip gerekli önlemler alınacaktır. Yangın olduğunda da büyümemesi için yangına müdahale edebilecek köylülerin ilk söndürme çalışmalarını yapması gerekiyor. Bu konularda çeşitli toplantılar yapıyoruz. Köylerde yaşayan halkı da bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Köylerde çeşitli duyurular yapacağız.
    
     Muhabir: Zekeriya Sarıhan
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Fındıklıda orman yangınları ile mücadele toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER