AK Parti Kütahya Milletvekili Aksoy:

AK Parti Kütahya Milletvekili Aksoy: -Şu anda askeri vesayet tamamıyla olmasa bile büyük bir nispetle ortadan kaldırılmıştır


KÜTAHYA (A.A) - AK Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, askeri vesayetin tamamıyla olmasa bile büyük oranda ortadan kaldırıldığını bildirdi.
     Aksoy, Gediz ilçesinde köy ve mahalle muhtarlarının katılımıyla düzenlenen istişare toplantısında, yeni anayasanın sivil iradeyle beraber yapılması gerektiğini söyledi.
     Yıllardır halktan kaçanların, eninde sonunda halkın iradesiyle yapılacak yeni anayasayla karşılaşacağını belirten Aksoy, şöyle devam etti:
     Eskiden tüm hizmetlerin yapım süresi 9,5-10 yıl ortalamasındadır. Bizim dönemimizde yapılan özel sektör ve kamu yatırımları ortalama 3 yılda bitirilmektedir. Bu çok önemli bir olaydır. Mesela suyla alakalı bir yasa düzenlemesi yaparak, Suyu sadece DSİ kullanır hükmünü değiştirdik ve Su devletin değil, milletindir hükmünü koyduk. Bunun sonucunda Anadoluda özel sektör tarafından yüzlerce hidroelektrik santral kuruldu. Demokrasi tarihimizde Süleyman Demirel dönemini bitirdikten sonra Necmettin Erbakan dönemi başlamıştır. Bu dönem yine ihtilallerle bir mücadele dönemidir. Sonra Özal dönemine geçilmiştir. Rahmetli Özala bir kez suikast planladılar, öldüremediler. Şimdi ise zehirlendiği hakkında yaygın bir kanı vardır. Özala da bir türlü iktidarda rahat huzur vermediler. Buna rağmen sayın Özal da memlekete önemli hizmetler yaptı ama demokraside bir gelişme meydana getiremedi. Şimdi esas önemli olan, demokrasinin bu serüveninde kaydettiğimiz bu başarıdır. Şu anda askeri vesayet tamamıyla olmasa bile büyük bir nispetle ortadan kaldırılmıştır.
    
     -Ekonomik göstergeler-
    
     Aksoy, partisinin 2002 yılından bu yana en büyük uğraşısının, adalet ve demokrasi olduğuna dikkati çekti.
     Pek çok faili meçhul cinayetin çözüldüğüne işaret eden Aksoy, şöyle konuştu:
     İnsanların ekonomik gücünün yerinde olması için gece gündüz demeden çalıştık. Yanlış mali politikalar nedeniyle en çok orta direk dediğimiz çiftimizin, esnafımızın bulunduğu kesimin belini kıran en büyük şey enflasyondur. Enflasyonun belini kırmadan orta direğin belini düzeltmek mümkün değildir. Türkiye Cumhuriyeti, tarihinin en düşük enflasyon oranını yüzde 6,2 ile geçen yıl görmüştür. Bu, 1968 yılından bu yana görülen en düşük enflasyon oranıdır. 2002de çiftçilerimize verilen kredi miktarı 228 milyon lira, geçen yıl ise 18 milyar liradır. 2002de 63 bin esnafımız toplam 155 milyon lira kredi almış. Bir esnafa verilen kredi miktarı bugün 80 bin liraya kadar çıktı. Faiz oranları son derece düşük ve bunu şu anda kolaylıkla ödüyor. 2012de 260 bin esnafa toplam 7 milyar lira kredi verildi.
     Aksoy, Türkiyenin 10 yıl sonra dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer alacağına inandıklarını anlattı.
     Toplantıda, Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, AK Parti Gediz İlçe Başkanı Eflatun Coşar, İl Genel Meclisinin bazı üyeleri hazır bulundu.
    
     Muhabir: Mehmet Altıntaş / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber AK Parti Kütahya Milletvekili Aksoy: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER