Finike Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi

Finike Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi hizmete girdi


ANTALYA (A.A) - Finike Devlet Hastanesinde oluşturulan 10 yataklı yoğun bakım ünitesi, düzenlenen törenle hizmete girdi.
     Törende konuşan Finike Kaymakamı Mesut Yakuta, sağlık hizmetleri sunan kurumların yürüttükleri hizmetlerin çok önemli olduğunu, bu konuda yapılan tüm çalışmaları desteklediklerini söyledi.
     Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Erdoğan Taş, son yıllarda sağlık alanında büyük gelişmeler yaşandığını, bu gelişmelere kayıtsız kalmanın mümkün olmadığını dile getirdi. Antalyada son yıllarda sağlık alanında büyük gelişmeler kaydedildiğini ifade eden Taş, özellikle Finike ve Kumluca hastanelerinin büyük özveriyle çalıştıklarını belirtti.
     Finike Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Abdullah Konak, hastane yönetimi olarak insan odaklı hizmet vermeyi hedeflediklerini ve bu hedeflerini her geçen gün artırarak sürdürdüklerini ifade etti. Daha önce altı yataklı olan ve ihtiyaca cevap veremeyen yoğun bakım ünitesinde düzenleme yaptıklarını anlatan Konak, şöyle konuştu:
     "Yoğun bakım taleplerinin çok fazla olması nedeniyle de bir çok hastamız il merkezine gitmek zorundaydı. Son dönemde hastanemizde göreve başlayan yeni hekimlerle yoğun bakım ünitesini genişletme ihtiyacı daha da arttı. Biz de yaptığımız çalışmalarla yoğun bakım ünitemizi 10 yatağa çıkarttık. Ünitemizi ikinci basamak olabilmesi için de tüm fiziksel alt yapıyı hazırladık. Hedefimiz en geç Ağustos ayına kadar ikinci basamak yoğun bakım servisine gelmektir."
     Törende, Finike Devlet Hastanesinde gerçekleştirilen "Projeni Kap Gel" yarışmasında dereceye girenlere plaket ve ödülleri de verildi.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Finike Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER