Fransadaki yangın

Fransadaki yangın -Yangında ölen Sebahattin Uçarın babası Uçar: -Oğlum, haziranda oğlunu evlendirmeyi planlıyordu


BALIKESİR (A.A) - Fransanın Almanya sınırında bulunan Mutzig dağ kasabasında bir evde çıkan yangında 50 yaşında hayatını kaybeden Sebahattin Uçarın, haziranda oğlunu evlendirmek amacıyla hazırlık yaptığı bildirildi.
     Balıkesirin Havran ilçesine bağlı Eseler köyünde yaşayan baba Adem Uçar (76), AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun iki hafta önce kendisi ve eşi Hanım Uçarı (74) ziyaret ettiğini söyledi.
     Olayı kendilerine Fransadaki tanıdıklarının telefonla haber verdiğini belirten Uçar, yangının nedenini bilemediğini ancak sabotaj ihtimalinden endişelendiğini anlattı.
     Uçar, oğlunun bir süre depresyon tedavisi gördüğünü ve iyileştiğini dile getirerek, şöyle konuştu:
     Oğlum, haziranda oğlunu evlendirmeyi planlıyordu. Düğün hazırlıkları için iki hafta önce Türkiyeye gelmişti. Olaydan iki gün önce telefon açtı ve halimizi, hatırımızı sordu. Fransada havanın çok soğuk olduğunu ve soba yaktıklarını söyledi. Morali gayet iyiydi. Oğlum ve ailesi olaydan önce düğündeymiş. Onlar düğündeyken birileri gelip 3 katlı binanın üst katlarında bacaya bir şeyler yaptıysa bilemem.
     Tanıdıklarımıza telefon ediyoruz ama sağlıklı bilgi alamıyoruz.
     Hanım Uçar da oğlunun ölüm haberini alınca büyük üzüntü yaşadıklarını, oğlunun her yıl kendilerini ziyaret ettiğini ifade ederek, Torunumun mürüvvetini göremedi diyerek ağladı.
     Mutzigde, Türk ailenin de yaşadığı binada 31 Martta çıkan yangında, Uçar yaşamını yitirmiş, eşi ve 5 çocuğu yaralanmıştı.
    
     Muhabir: Hakan Firik / Halil İbrahim Başer / Sedat Gök
     Yayıncı: Kemal Kaymak

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER