Fransız dergisinden karikatür kışkırtması

Fransız dergisinden karikatür kışkırtması -Fransanın Ankara Büyükelçisi Laurent Bili, Fransız mizah dergisinin Hz. Muhammedin karikatürünü basmasının uygunsuz olduğunu ifade etti


SAMSUN (A.A) - Fransanın Ankara Büyükelçisi Laurent Bili, Charlie Hebdo isimli Fransız mizah dergisinin Hz. Muhammedin karikatürünü basmasının uygunsuz olduğunu ifade etti.
     Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Samsuna gelen Bili, Samsun Valiliğini ziyaret ederek beraberindekilerle Vali Yardımcısı Hasan Özhan ile bir araya geldi.
     Valilik ziyaretinin ardından soruları yanıtlayan Bili, Fransada, Charlie Hebdo isimli mizah dergisinin Hz. Muhammedin karikatürünü basması ve yaşanan olayları nasıl değerlendirdiği yönündeki soru üzerine, Bildiğiniz gibi Başkanımız, Dışişleri Bakanımız bu konuda konuştular. Bu provokasyonun o kadar olumsuz olduğunu ifade ettiler. Bunun hakkında ben daha fazla konuşmak istemiyorum. Çünkü kesinlikle bu tür şeylere kimse yardım etmez. Fransız kamuoyunun da Başkanımızla aynı fikirde olduğunu düşünüyorum. Uygunsuz bir şey dedi.
     Büyükşehir Belediyesine geçen Fransa Büyükelçi Laurent Bilinin Samsun Ticaret ve Sanayi Odasını da ziyaret edeceği ve gün boyu çeşitli temaslarda bulunacağı öğrenildi.
    
     Muhabir: Dilek Sezen - Ercan Dilaver
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Fransız dergisinden karikatür kışkırtması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER