Gaziler Günü

Gaziler Günü -Denizli Valisi Demir, 8 Kore gazisinin yakınlarına Savaşa Katılma Madalyası verdi


DENİZLİ (A.A) - Denizli Valisi Abdülkadir Demir, 8 Kore gazisinin yakınlarına, Güney Koreden gönderilen Savaşa Katılma Madalyası verdi.
     Denizli Polisevinde düzenlenen etkinliğe, Vali Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekilleri Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Zeki Bulut, Denizli Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hamdi Helvacılar, Denizli Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Mehmet Emin Öztürk, gaziler, yakınları ile şehit yakınları katıldı.
     Vali Demir, burada yaptığı konuşmada, Türk milletinin bağımsızlık tutkusu, vatanına ve milli değerlerine gönülden bağlılığı ile tarih boyunca vatan toprağını canından üstün tutarak varlığına yönelen tehditlere, her türlü güçlüğe göğüs gerdiğini söyledi.
     Türkiyenin gelişip büyümesinden, demokratikleşmesinden rahatsız olan çevrelerin huzuru bozmaya çalıştığını fakat her zaman olduğu gibi güvenlik güçlerinin bu çevreler ve onların içteki işbirlikçilerine karşı şerefle vatanını korumaya devam ettiğini vurgulayan Demir, Bu uğurda gerekirse canlarını vererek şehitlik mertebesine ulaşmakta veya kahraman bir gazi olmaktadırlar dedi.
     Şehit ailelerini ve gazileri ilgilendiren kanunlarda önemli değişikliklerin yapıldığını kaydeden Demir, Şehitlerimizin emaneti olan siz değerli yakınlarına ve gazilerimize hak ettikleri yaşam koşullarını sunma amacıyla devletimiz tarafından, şehit ailelerimizin ve gazilerimizin her türlü sorunları ile iş ve işlemleri takip edilmektedir diye konuştu.
     Vali Demir ve diğer protokol üyeleri, Kore Savaşına katılan gaziler Ahmet Kocayıcı, İsmail Sücüllü, Ethem Yıldız Noyan, Kadir Takrak, Abdi Yavıt, Mehmet Yalçın, Hulusi Şirin ve Hulusi Karabulutun yakınlarına Güney Koreden gönderilen Savaşa Katılma Madalyası ve belgesi verdi.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer / Mustafa Dermencioğlu /Senem Yazıcı
     Yayıncı: Ramazan Ercan

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER