FRİGKÜM Meclis toplantısı Afyonkarahisarda yapıldı

FRİGKÜM Meclis toplantısı Afyonkarahisarda yapıldı


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Frig Vadisinin canlandırılması ve turizme kazandırılması amacıyla kurulan Afyonkarahisar, Eskişehir ve Kütahya illerini kapsayan, Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliğinin (FRİGKÜM) Meclis toplantısı Afyonkarahisarda gerçekleştirildi.
     Valilikten yapılan açıklamada, bir otelde gerçekleştirilen toplantıya FRİGKÜM Başkanı ve Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Kütahya Valisi Kenan Çiftçi ve birlik üyeleri katıldı.
     Koçdemir, yaptığı konuşmada, toplantının Frig Vadisi için önemli olduğunu kaydetti.
     Balkanlıoğlu da Frig Vadisinin tanıtılması, turizme kazandırılması, tarihi ve kültürel dokusunun korunması ve bölgenin kalkınması için toplantıları devam ettirdiklerini bildirdi.
     Çiftçi ise FRİGKÜMün üç ilin birbiriyle koordineli bir biçimde çalışarak, vatana millete hayırlı hizmetler yapmak için kurulduğunu anlattı.
     Toplantıda, FRİGKÜMün 2013 yılı mali hesabı incelendi. Daha sonra toplantı gündeminde olan, birlik encümenine birliğe üye olan her ilden 2 üye olmak üzere toplam 6 üyenin seçimi ve birliğin plan ve bütçe komisyonda görev yapmak üzere 3 üyenin seçimi gerçekleştirildi.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber FRİGKÜM Meclis toplantısı Afyonkarahisarda yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER