FÜde Adli Bilişim Mühendisliği Bölümü kuruldu

FÜde Adli Bilişim Mühendisliği Bölümü kuruldu -Bölüm, Türkiyede ilk olma özelliği taşıyor -Rektör Prof. Dr. Bingöl: Emniyet Genel Müdürlüğü mensuplarımız Fırat Üniversitesinde doktora ve yüksek lisans yapabilecekler


ELAZIĞ (A.A) - Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Fırat Üniversitesi (FÜ) Teknoloji Fakültesi bünyesinde Adli Bilişim Mühendisliği Bölümünün kurulmasına onay verildiği, bölümün Türkiyede ilk olduğu bildirildi.
     Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, FÜ Rektörü Prof. Dr. Feyzi Bingöl, Teknoloji Fakültesi bünyesinde Adli Bilişim Mühendisliği Bölümünün kurulması için 2 yıl önce Dekan Prof. Dr. Yasin Varol ve Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Asaf Varol ile çalışma başlattıklarını bildirdi.
     Bölümün açılabilmesi için gerekli incelemelerde bulunmak üzere ocak ayında Adli Bilişim Mühendisliği alanındaki çalışmalarıyla Amerika Birleşik Devletlerinde ün yapmış Sam Houston State Üniversitesinde incelemelerde bulunduklarını anımsatan Bingöl, YÖKe Adli Bilişim Mühendisliği Bölümünün açılması için müracaatta bulunduklarını belirtti.
     YÖKün müracaatı Üniversitelerarası Kurula göndererek görüş istediğini ifade eden Bingöl, olumlu görüş bildirilmesinin bölümün açılmasına karar verildiğini kaydetti.
     Bingöl, Adli Bilişim Mühendisliğine bağlı Kriminoloji Enstitüsünün kurulması gerektiğini belirterek, Çünkü Türkiyede kriminoloji alanında doktora yapan bir enstitümüz yok. Daha çok Emniyet Genel Müdürlüğü mensuplarımız ABDde doktoralarını yapıyor. Biz de ABD ile ortak yaptığımız çalışmalar sonucu oradaki sistemi buraya getirmeyi hedefliyoruz. Daha sonraki dönemlerde Emniyet Genel Müdürlüğü mensuplarımız Fırat Üniversitesinde doktora ve yüksek lisans yapabilecekler ifadelerini kullandı.
     Prof. Dr. Bingöl, Adli Bilişim Mühendisliğinin ayrı bir bölüm olarak kurulduğunu, bu bölüme öğrenci alınabilmesi için çalışmaların kısa sürede tamamlanmasını ümit ettiğini vurguladı.
     Bölümün kuruluş çalışmalarını yürüten Prof. Dr. Asaf Varol da, Adli Bilişim Mühendisliğinin ilk olarak Fırat Üniversitesinde açılmasından büyük memnuniyet duyduklarını, Türkiyede eğitim alanında liderlik yapacak projelere imza attıklarını bildirdi.
     Bölümün en kısa sürede faaliyete geçirilebilmesi için öncelikle 3 öğretim üyesi ilanının verilmesi gerektiğini dile getiren Varol, bu alanda uzmanlaşmış ve doktoralarını tamamlamış öğretim elemanlarının üniversitede mevcut olduğunu, kadroya atanma işlemlerinin tamamlanmasının ardından bölüme öğrenci alınması çalışmalarının hemen başlatılabileceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Ömer Fansa / Önder Felek
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber FÜde Adli Bilişim Mühendisliği Bölümü kuruldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER