FÜ öğretim üyesinin başarısı

FÜ öğretim üyesinin başarısı


ELAZIĞ (A.A) - Fırat Üniversitesi (FÜ) Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Murad Atmacanın, American Academy of Cognitive Therapyden diploma aldığı belirtildi.
     Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, Prof. Dr. Atmacanın dünyada en etkin psikoterapi ekolü kabul edilen ve Bilişsel Davranışçı Terapi (CBT) alanında tek resmi diploma veren kuruluş olan American Academy of Cognitive Therapyden diploma alarak Türkiyedeki toplam 5, dünyada da sınırlı sayıdaki psikiyatri akademisyenlerinden biri olduğu belirtildi.
     Prof. Dr. Atmaca da psikiyatri alanında klinisyenlik yaparken iki temel tedavi tekniği bulunduğunu, bunlardan birincisinin yaygın şekilde kullanılan ilaç tedavisi, ikincisinin ise günümüzde henüz gelişme çabası gösteren psikoterapi olduğunu kaydetti.
     Psikoterapi denildiğinde ilk akla gelenin CBT olduğunu, dünya ve Türkiyede bu konuda oldukça sınırlı sayıda profesyonel bulunduğunu ifade eden Atmaca, şunları bildirdi:
     Dünyada ve ülkemizde bu konuda CBT alanında yaklaşık iki yıldır devam eden eğitimime ek olarak bu terapinin çıkış merkezi olan Beck Institute for CBTnin Philadelphiadaki eğitim modüllerini tamamlayarak dünyada tek resmi diploma veren kuruluş olan American Academy of Cognitive Therapy akademisine başvurumu yaptım. Teorik eleme ve pratik değerlendirme aşamalarını başarıyla tamamlayarak American Academy of Cognitive Therapy akademisi tarafından verilen ve tüm dünyada geçerliliği olan diplomayı almaya hak kazandım. Bizim akademisyenler olarak görevimiz bilim üretmek, bunu pratiğe dökmek ve insanlara kendi alanlarımızda yararlı olmaktır. Bu vesileyle Fırat Üniversitesinin adını bir nebze olsun dünyanın bir yerlerinde duyurmayı başarmışsak bu mutluluk bizim için yeter.
    
     Muhabir: Ömer Fansa
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber FÜ öğretim üyesinin başarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER