Antalya Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayına hazırlanıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayına hazırlanıyor -Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayı boyunca 23 bin kişiye iftar yemeği, 30 bin kişiye de kumanya verecek -Sosyal Hizmetler uzmanları tarafından incelenerek ihtiyacı olduğu tespit


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı boyunca 23 bin kişiye iftar yemeği, 30 bin kişiye kumanya, 15 bin kişiye de lokma tatlısı ikram edecek.
     Antalya Büyükşehir Belediyesi 20 Temmuz Cuma günü başlayacak Ramazan ayı ile ilgili hazırlıklarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Ramazan ayında Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı, Döşemealtı, Aksu ilçe sınırlarındaki mahallelerde iftar sofraları kuracak.
     Her yıl iftar çadırı kurup yemek dağıtan Antalya Büyükşehir Belediyesi, bu yıl ağırlıklı olarak dar gelirli vatandaşların yaşadığı 19 yerde sofra kurarak vatandaşa iftar yemeği ikram edecek. Belediye, bir ay boyunca 23 bin kişinin oruç açmasına imkan sağlayacak.
     Kepez ilçesinde Santral, Kepez, Varsak, Dokuma, Habipler, Çamlıbel Kanal Boyu kapalı pazar yerleri, Aksu ilçesinde EXPO Center önü, Konyaaltı ilçesinde Sigorta Kapalı Pazarı, Muratpaşa ilçesinde Portakal Çiçeği Kapalı Pazarı, Kazım Özalp Caddesi Khan Otel önü, Yenigün Mahallesi, Güzeloba kapalı pazar alanları ve Döşemealtı ilçesinde Yeniköy Kapalı Pazar alanında iftar sofraları kurulacak.
     Ayrıca şehit ve gazi aileleri ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde bakım ve koruma altında olan kişiler için de iftar yemekleri düzenlenecek. Çamlıbel Aile Eğitim ve Sosyal Hizmetler Merkezi ile Gülveren ve Yeşilyurt İtfaiyesinde de iftar sofraları kurulacak.
    
     -30 bin kişiye iftarlık kumanya-
    
     Büyükşehir Belediyesi, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi önü, Otogar, Şarampol Kapalı Yol ve Doğu Garajı bölgesinde de her gün vatandaşlara kumanya dağıtacak. Ramazan ayı boyunca 30 bin kişinin, her gün kumanyayla oruç açmasını sağlayacak Büyükşehir Belediyesi, 15 bin kişiye de 60 camide lokma dağıtımı yapacak.
     Sosyal Hizmetler uzmanları tarafından incelenerek gerçekten ihtiyacı olduğu tespit edilen 2 bin 750 kişiye gıda paketi yardımı yapılacak. Ayrıca bin 500 ihtiyaç sahibinin evine her gün sıcak yemek götürülecek.
    
     -Ramazan Şenliği-
    
     Antalya Büyükşehir Belediyesinin geleneksel hale getirdiği Ramazan Şenliği, bu yıl da çeşitli etkinliklerle gerçekleştirilecek. 20 Temmuz-17 Ağustos tarihleri arasında Karaalioğlu Parkında gerçekleştirilecek Ramazan Şenliğinde ünlü sanatçılar konserler verecek. Ramazan ayında her cuma akşamı Şair-Yazar Sunay Akın, Mahya Işıkları adlı tek kişilik gösterisiyle Antalyalılarla buluşacak.
     Karaalioğlu Parkında bu yıl alışveriş ve gıda stantları kurulmayacak, sadece tanıtım stantları yer alacak. Karaalioğlu Parkı her akşam farklı bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenecek Ramazan Şenliğinde ünlü sanatçılar konser verecek.
     Tiyatro, dans gösterileri, fasıl, yöresel geceler, animasyon gösterileri, orta oyunları ile Antalyalılara geleneksel Ramazan eğlenceleri yaşatılacak.
    
     Muhabir: Hüseyin Burak Demirer / Güç Gönel
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Antalya Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayına hazırlanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER