Futbol

Futbol -1. TÜFAD Veteranlar Turnuvası Manavgatta başladı -TÜFAD Genel Başkanı Dilber: "Geçmiş federasyon ve MHK yönetimleri ile antrenörleri, hakemleri yan yana oturtup yemek yedik. Şimdi de aynı şeyleri tekrarlamamız lazım"


ANTALYA (A.A) - Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Veteranlar Turnuvası Manavgatta başladı.
     TÜFAD Genel Sekreteri Alaaddin Naganlu, ilçenin Side beldesindeki Sueno Otelin futbol sahasında başlayan turnuva öncesinde yönetim kurulu üyeleriyle düzenlediği basın toplantısında, turnuvanın ana temasının "hayat boyu dostluk" olduğunu söyledi.
     Turnuvanın 2015teki TÜFADın 50. yıl kutlamaları çerçevesinde yapıldığını bildiren Naganlu, 3 gün sürecek turnuvanın dostluk içinde geçmesi dileğinde bulundu.
     Turnuvanın açılışı sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan TÜFAD Genel Başkanı İsmail Dilber ise Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terimin hakem tarafından sahadan atılması konusunda, o andaki reaksiyonun ölçülemediğini belirterek, "Bunu Fatih hocayı haklı çıkarmak için söylemiyorum. Burada bir sistemden bahsediyoruz. Antrenörü, oyuncusu bir stresin içerisinde. Hakemlerin, hele hele kenarda duran yan hakem ve dördüncü hakemin böyle bir stresi yok" dedi.
     Sahanın içindeki olayların çoğunun teknik adamla ilgili olduğunu dile getiren Dilber, olayların içerisinde yandan gelecek en ufak tepki veya bir sözün "insanı çileden çıkartabileceğini" söyledi.
     Bu sıkıntıları çözmek için Merkez Hakem Kurulu (MHK) ile TÜFADın el ele vermesi gerektiğini ifade eden Dilber, şöyle konuştu:
     "Geçmiş federasyon ve MHK yönetimleri ile antrenörleri, hakemleri yan yana oturtup yemek yedik. Şimdi de aynı şeyleri tekrarlamamız lazım. Bunu böyle yapar ve ilişkiyi iyi kurarsak sahanın kenarındaki problemleri de azaltırız. Ayrıca 2 ay önce tepkiler geldi. Bunu MHKye izah ettik, aktarmaya çalıştık. Biraz dikkat edersek bu sorunların hiçbiri yaşanmaz. O haklıdır, bu haklıdır demiyorum. Oyuncu da antrenör de atılabilir. Ama çizginin kenarındaki olayı bir an önce çözmemiz lazım. Bizim riayet edeceğimiz konulara riayet etmemiz, onların da titiz davranması gerekiyor."
     Dilber, MHKye ilişkiyi tekrar kurmak istediklerini söylediklerini ancak bu sezon bunu uygulayamadıklarını kaydetti.
     TÜFAD üyesi Tanju Çolak, Hami Mandıralı, Ziya Doğan gibi eski futbolcu ve antrenörlerin yer aldığı 16 takımın katılımıyla gerçekleşen turnuva, 11 Nisan Perşembe günü sona erecek.
    
     Muhabir: Mustafa Taş
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER