Futbol: Mercedes

Futbol: Mercedes-Benz Ege Kupası -Yunanistan 16 Yaş Altı Milli Takımı Teknik Direktörü Zelenitsas: Turnuva düzenlendiği süre boyunca, tüm takımlar için iyi bir referans olmuştur


MANİSA (A.A) - Yunanistanın 16 Yaş Altı Milli Takımı Teknik Direktörü Charalampos Zelenitsas, yarın Manisada başlayacak 14. Mercedes-Benz Ege Kupasının, tüm takımlar için iyi bir referans olduğunu belirtti.
     Turnuvaya katılacak 16 yaş altı takımlarının teknik direktörleri Türkiye Futbol Federasyonunun resmi internet sitesinde turnuvaya ilişkin görüşlerini açıkladı.
     Kupada yarın Türkiye ile karşılaşacak Yunanistanın teknik direktörü Zelenitsas, kupaya katıldıklar için büyük gurur duyduklarını dile getirerek, şunları kaydetti:
     Bu turnuva düzenlendiği süre boyunca tüm takımlar için iyi bir referans ve Avrupanın en güçlü 17 yaş altı milli takımlarının şekillenmesinde de etkili olmuştur. Yunanistan olarak bu turnuvaya 10. kez katılıyoruz. Mercedes-Benz Ege Kupası, sezonluk teknik planlamamızda her zaman bir mihenk taşı ve genç oyuncuların tecrübe kazanması, sportif ihtiyaçlarını giderebilmesi için önemli bir fırsattır.
    
     -Belçika-
    
     Belçika Teknik Direktörü Eric Abrams ise kupanın 1997 doğumlu oyuncuların kalitesini ve oyun seviyesini diğer ülkelerle kıyaslamak için çok önemli bir fırsat olduğunu, (B) Grubunda karşılaşacakları Fransa, Ukrayna ve Belçikanın her birinin yetenekli oyuncularının olduğunu belirtti.
     Bu nedenle turnuvada çok üst seviyede maçlar oynayacağını düşündüklerini ifade eden Abrams, Turnuva, takımızdaki genç oyuncuların tecrübe kazanması ve futbol adına bir şey öğrenmesi için bundan daha iyi fırsat bulunmuyor dedi.
    
     -Çek Cumhuriyeti-
    
     Çek Cumhuriyeti Teknik Direktörü Dusan Fitzel, geçen sene olduğu gibi bu yıl da turnuvanın kaliteli geçmesini beklediklerini dile getirerek, ofansif oyun tarzını benimsemiş bir takımları olduğunu ve şampiyonada en azından geçen seneki ilk 4 takım arasında yer alma başarısını tekrarlamayı amaçladıklarını kaydetti.
    
     -Danimarka-
    
     Danimarka Teknik Direktörü Per Holm ise senelerdir katıldıkları Ege Kupasının mükemmel bir turnuva olduğunu, turnuvanın UEFA 17 Yaş Altı Avrupa Şampiyonasında mücadele edecek genç oyuncuları hazırlamak için de harika bir fırsat olduğunu ifade etti.
     Finale yükselmek için üst düzey performans sergilemeleri gerektiğini belirten Holm, tüm takımlara başarılar diledi.
    
     -Fransa-
    
     Turnuvada son 4 yılda mutlu sona ulaşan Fransanın teknik direktörü Jean Cluade Giuntini de Mercedes-Benz Ege Kupasının genç oyuncuların kendini göstermesi için çok iyi bir fırsat olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:
     Aynı zamanda da kulüplerindeki durumlarına ek olarak antrenman performanslarını yükseltmek için de güzel bir şans. Ayrıca; başka bir ülkede ve farklı bir ortamda antrenman yapmak, mücadele etmek oyuncularımızın gelişimlerine önemli katkılar sağlayacaktır.
    
     -Norveç-
    
     Norveç Teknik Direktörü Oivinde Nielsen, daha katıldıkları turnuvalarda hep iyi antrenman sahaları ve kaliteli rakiplerle karşılaştıklarını, bunun yanı sıra Türk konukseverliğini de her zaman en iyi şekilde hissettiklerini belirtti.
     Amaçlarının bu turnuvada oynayacakları maçlarla genç oyunculara tecrübe kazandırmak olduğunu kaydeden Nielsen, bu nedenle turnuvadan heyecan duyduklarını ifade etti.
    
     -Ukrayna-
    
     Ukrayna Teknik Direktörü Oleg Kuznetsov da kupanın oyuncuları için milli takımlar düzeyinde oynayacakları ilk turnuva olacağına işaret ederek, Bu açıdan bu turnuva bizim için son derece önemli. Bana göre Manisada düzenlenecek turnuva, genç oyuncularımızın kendi yeteneklerini sergilemeleri ve Ekim ayında Litvanyada düzenlenecek Avrupa Şampiyonası Elemelerine hazırlanmamız için harika bir fırsat dedi.
    
     Muhabir: Ali Korkmaz / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER