Futbol: Transfer

Futbol: Transfer -Bursaspor, Stoke Cityden Maurice Eduyu sezon sonuna kadar kiralık olarak transfer etti -Genel Sekreter Uslu: -Edunun bize çok faydalı, ilk 11in değişmez oyuncusu olacağına inanıyorum -Maurice Edu:


BURSA (A.A) - Bursaspor, İngiltere 1. Ligi (Premier League) takımlarından Stoke Cityden orta saha oyuncusu Maurice Eduyu, sezon sonuna kadar kiralık olarak renklerine bağladı.
     Anlaşma sağlanan Edu, sağlık kontrolünden geçtikten sonra kendisini yeşil-beyazlı kulübe bağlayan sözleşmeyi imzaladı. Özlüce Tesislerinde düzenlenen imza töreninde Bursaspor Genel Sekreteri İlhan Uslu ile Futbol Şube Sorumlusu Erkan Kamat hazır bulundu.
     Uslu imza töreninde yaptığı konuşmada, Eduyu uzun süredir takip ettiklerini belirterek, Eduyu Glasgow Rangersta oynarken de takip ediyorduk. Transferi kısmet bu güneymiş. Bu transferde emeği geçen Erkan Kamata teşekkür ediyorum. Edunun bize çok faydalı, ilk 11in değişmez oyuncusu olacağına inanıyorum. Oyun stili bizi çok etkiledi. NDiayenin eksikliğini dolduracağına inancım tam dedi.
     İlhan Uslu bir gazetecinin, Fenerbahçe maçı sonrası transfer ve satılan oyuncularla ilgili taraftarın tepkisi oldu. Bu konudaki düşünceniz nedir- sorusununa karşılık, Her kulüpte olan olaylar. Ancak taraftarlarımız bizim samimiyetimize ve iyi niyetimize inansınlar. NDiayeyi biz göndermedik, kendisi gitti. Hatta göndermeye mecbur kaldık. Ayrıca aldığımız bonservis ücretinin 2,5 katı fazlasına sattık diye konuştu.
     Erkan Kamat da Bursaspor için önemli günlerden birini yaşadıklarını ifade ederek, yeşil-beyazlı takıma son derece önemli bir oyuncu kazandırdıklarını dile getirdi. Kamat, Edu, kariyeri belli, meziyetleri tartışılmaz bir futbolcu. Bursaspor forması altında başarılı olacağına inanıyorum dedi.
     Kamat, başka transfer olup olmayacağına ilişkin soru üzerine, Görüştüğümüz bir-iki oyuncu var. Onları da Bursaspora kazandırırsak Edu gibi takıma faydalı olacaklardır. Bir kaç gün içinde bu transferler de netleşecektir diye konuştu.
     Yeni transfer Edu da, Bursasporda olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, Burada forma giyme şansı veren herkese teşekkür ediyorum. Daha önce Bursaspor forması giyen Altidoreden olumlu referanslar aldım. Altidore, Bursasporun çok iyi bir kulüp olduğunu ayrıca önemli bir taraftar topluluğuna sahip olduğunu söyledi. Daha önce Glasgow Rangerste oynarken Şampiyonlar Liginde Bursaspora karşı forma giymiştim. Umarım bu kez Bursaspor formasıyla Şampiyonlar Liginde oynarım. Başarılı olmak ve burada şampiyonluk yaşamak istiyorum dedi.
     Konuşmaların ardından Edu, kendisini sezon sonuna kadar yeşil-beyazlı renklere bağlayan sözleşmeyi imzaladı. Anlaşmanın, satış opsiyonlu olduğu bildirildi.
    
     Muhabir: Vedat Yücebaş
     Yayıncı: Fatih Ferhat Sürmeli

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER