Futbol: Uluslararası Altınordu 12 Yaş Altı

Futbol: Uluslararası Altınordu 12 Yaş Altı Turnuvası -Turnuva, 4ü yabancı 8 takımın katılımıyla başladı


İZMİR (A.A) - Uluslararası Altınordu 12 Yaş Altı Futbol Turnuvası, 4ü yabancı 8 takımın katılımıyla başladı.
     Selçuk ilçesindeki Efes Tesislerinde düzenlenen turnuvanın açılışına, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, A Milli Futbol Takımı Yardımcı Antrenörü Okan Buruk, Milli Takımlar Ege Bölge Sorumlusu Coşkun Süer ile Altınordu yöneticileri katıldı.
     Türkiyeden Altınordu, Fenerbahçe, Beşiktaş ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile İngiltereden Reading, Hollandadan Twente, Almanyadan Herne ve Yunanistandan Atromitos takımlarının katıldığı turnuvanın sembolik başlama vuruşu, Okan Buruk ile Altınordu Futbol Yatırımları Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Mehmet Özkan tarafından yapıldı.
     Okan Buruk, açılış töreni sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, milli takım olarak, bu tür organizasyonları desteklediklerini belirtti.
     Özellikle alt yaş gruplarında uluslararası turnuvaların büyük önem taşıdığını ifade eden Buruk, şunları söyledi:
     Böyle turnuvalarda amaç çok önemli. Bu turnuvalar, maçın galibinin olmaması, bir şampiyonunun olmaması, galibiyetin önemsiz, gollerin değersiz olmasıyla futbolun ön plana çıktığı bir organizasyon olması çok önemli. Bu oyunculara gelişim katacaktır, gerçek futbolu öğrenecekler. Maçın sonucunu düşünmeden futbol sergileyecekler. Bu çok önemli. Çocukların ileriye yönelik gelişimi için büyük önem taşıyacaktır. Biz de destek veriyoruz. Her zaman genç futbolcularımızın, oyuncularımızın yanındayız.
     Seyit Mehmet Özkan da futbolda altyapının önemine işaret ederek, Türkiyenin kendi öz kaynaklarını kullanmasıyla ilgili yapılacak çok işler var. Bununla ilgili bir model geliştirmek istiyoruz. Bu turnuvada amaç çocukların kendi yaşıtlarıyla oyun içinde bir futbol alışkanlığı elde etmesini sağlamaktır dedi.
     Statü gereği bir şampiyonun belirlenmeyeceği turnuva, yarın oynanacak maçlarla sona erecek.
    
     Muhabir: İbrahim Uzun / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Futbol: Uluslararası Altınordu 12 Yaş Altı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER