Futsal: Türkiye Şampiyonası

Futsal: Türkiye Şampiyonası -Türkiye Özel Sporcuları Spor Federasyonu Başkanı Aydın: Amacımız, bu çocuklarımızı sporla birlikte rehabilite de etmek


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte düzenlenen Türkiye Futsal Şampiyonası devam ediyor.
     Türkiye Özel Sporcuları Spor Federasyonunun faaliyet programında yer alan ve Gaziantep Üniversitesi Spor Salonunda düzenlenen şampiyonaya, 17 ilden 19 takım katılıyor. Yaklaşık 200 sporcunun yer aldığı şampiyona, yarın sona erecek.
     Federasyon Başkanı Birol Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zihinsel engellilere imkan verildiğinde her alanda faaliyet gösterebileceklerini belirtti.
     Bu kapsamda federasyon olarak önemli çalışmalara imza attıklarını anımsatan Aydın, 2013de Türkiyede 3 ayrı dünya şampiyonası düzenlenecek. Mart ayında Erzurumda Dünya Kayak Şampiyonası, İstanbulda da Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası gerçekleştirilecek. Ekim ayında ise Ankarada Dünya Basketbol Şampiyonası yapılacak dedi.
     Zihinsel engelli çocukların gerçekleştirdikleri bu tür turnuvalarla kendilerine olan güvenlerinin geldiğini, sosyal yaşamın içerisine katıldıklarını anlatan Aydın, şöyle devam etti:
     Amacımız bu çocuklarımızı sporla birlikte rehabilite de etmek. Buraya Türkiyenin değişik yerlerinden gelen çocuklar var. Çocuklarımızın burada bir madalya alması bile onları motive ediyor, toplumla bütünleşiyor. Dolayısıyla amaç sadece spor yaptırmak değil, çocuklarımızın toplumla kaynaşmasını da sağlamak. Çünkü çocuklarımız bu tür turnuvalarla ayaklarının üzerinde durmayı öğreniyorlar. Özellikle toplumla entegrasyonları ve ayakta durmaları için spor en büyük rehabilitasyon aracıdır. Bu tür turnuvaları düzenlerken aynı zamanda bu çocuklarımızı evlerinden, okullardan dışarıya çıkartarak, en iyi konaklama yerlerinde ağırlayıp yaşam becerilerini de geliştiriyoruz.
     Zihinsel engelli çocukların eğitimle her şeyi başarabileceklerini, bu nedenle de onlara fırsat verilmesi gerektiğine işaret eden Aydın, bunun da en iyi örneklerinden biri de down sendromlu milli yüzücü Caner Ekinin başarısı olduğunu, Türkiyede bu tür başarılı çocukların sayısını artırmayı amaçladıklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Veli Gürgah / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Futsal: Türkiye Şampiyonası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER