GAİF 2012yi 40 bine yakın kişi

GAİF 2012yi 40 bine yakın kişi ziyaret etti


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Çalışma ve İş Kur İl Müdürlüğü tarafından ilk kez düzenlenen ve 3 gün açık kalan İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarını (GAİF 2012) yaklaşık 40 bine yakın kişinin ziyaret ettiği bildirildi.
     Gaziantep Çalışma ve İş Kur İl Müdürü Siraç Ekin, yaptığı yazılı açıklamada, 75 firmanın stant açtığı fuarda bir çok firmanın iş başvurusunda bulunanları hemen fabrikaya yönlendirdiğini belirtti.
     Organize sanayi bölgesinin adeta fuara taşındığına dikkati çeken Ekin, bir standın günde yaklaşık 300-350 öz geçmiş ve iletişim bilgisi aldığını ifade etti.
     Yıl sonunda 10 bin kişiye istihdam sağlama hedefini fuarla yakalayacaklarını ifade eden Ekin, şunları kaydetti:
     Biz bu fuarla istihdam sayımızı 10 bin kişiye çıkaracağız demiştik. Fuar sayesinde 3 bin kişiyi istihdam edeceğiz demiştik. Elime gelen envanter kayıtlarına göre 10 bin sayısını daha fuarın birinci günü aştığımızı gördük. Burada önemli olan bir şey var; kalıcı bir şey yaptık. Kalıcı bir şey oldu. Milletvekillerimiz, valimiz, iş verenlerimiz bizden bu fuarın yılda bir kez değil, birkaç kere yapılmasını istediler. Gaziantepte ilk defa yapılan fuarın böyle ilgi görmesi, herkesin dikkatini çekmiştir.
     Ekin, açacakları mesleki eğitim kurslarıyla da işsiz ve mesleksiz vatandaşları mesleklere yönlendirerek sanayinin kalifiye eleman sorununu çözeceklerini ifade etti.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber GAİF 2012yi 40 bine yakın kişi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER