GAP İlleri Tekvando Şampiyonası

GAP İlleri Tekvando Şampiyonası -Şampiyonaya Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki 16 ilden sporcular katıldı


SİİRT (A.A) - GAP İlleri Tekvando Şampiyonası başladı.
     14 Eylül Spor Salonunda yapılan şampiyonanın açılışı amacıyla düzenlenen törende konuşan Vali Musa Çolak, sportif faaliyetlerin; ülkeler, bölgeler ve iller arasında kültürel, sosyal ve ekonomik ilişkileri geliştirdiği gibi insanları kaynaştıran, birleştiren ve yakınlaştıran önemli sosyal faaliyetler olduğunu belirtti.
     Siirtte de ulusal, bölgesel ve yerel müsabakaların yapılmasını önemsediklerini belirten Çolak, İlimizin tanıtımına katkı sunacak olan bu organizasyonun Siirte verilmesinden dolayı Tekvando Federasyonuna teşekkür ediyorum. Siirtte sporun daha da yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi amacıyla altyapı sorunları aşılıyor. Hükümetimiz tarafından aktarılan kaynaklarla spor alanında önemli yatırımları bir bir hayata geçirerek gençlerimizi spor faaliyetleriyle buluşturuyoruz dedi.
     Tekvando Federasyonu Başkanı Dr. Metin Şahin ise sporun insan hayatındaki öneminin tartışılmaz bir gerçek olduğunu belirtti.
     Tekvandonun insanları, sosyal, iyi insan, nezaketli, saygılı, sevgi ve merhamet unsurlarını taşımasını sağlayan bir eğitim sporu olduğunu kaydeden Şahin, Güneydoğuda gurur duyulacak sportif faaliyetlerin yapıldığını, bölgede büyük projeleri uygulamaya koyacaklarını aktardı.
     Olimpiyatlara bu bölgeden sporcuların gittiğini kaydeden Şahin, Siirtte bir sporcumuz dünya şampiyonluğunu, Vanda bir sporcumuz Avrupa şampiyonluğunu almış. Olimpiyatlara bu bölgeden sporcularımız gidiyor. Bölgedeki çocukları spora kanalize edeceğiz diye konuştu.
     Törende, ilk gün müsabakalarında dereceye giren sporculara madalyaları verildi. Şampiyonaya Diyarbakır, Batman, Şırnak, Mardin, Van, Tunceli, Elazığ, Malatya, Hakkari, Şanlıurfa, Bingöl, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Siirt ve Bitlisten sporcular katıldı.
     Açılış töreninde yer alması planlanan halk oyunları gösterisi Kurtalan ilçesinde jandarma er Cengiz Akkurtun silahını temizlerken kazara kendini vurarak hayatını kaybetmesi nedeniyle iptal edildi.
     Şampiyona yarın yapılacak müsabakaların ardından sona erecek.
    
     Muhabir: Zekeriya Güneş-Ayhan Mergen / Nurten Aslan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber GAP İlleri Tekvando Şampiyonası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER