GASAM Başkanı Şahin:

GASAM Başkanı Şahin: -Türkiye, silah ve malzeme satıp kazanç elde edebileceği bir zalim rejimi desteklemek yerine mazlum Suriye halkının yanında yer almayı tercih etmiştir


GAZİANTEP (A.A) - Güney Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (GASAM) Başkanı ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, Türkiye silah ve malzeme satıp kazanç elde edebileceği bir zalim rejimi desteklemek yerine, mazlum Suriye halkının yanında yer alarak, bugüne kadar belki de hiç bir ülkenin izlemediği evrensel değerler üzerine kurulu bir dış politika izlemiştir dedi.
     Şahin, TÜMSİAD Gaziantep Şubesince yürütülen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Programı kapsamında düzenlenen Stratejik Perspektiften Ortadoğu ve Suriye konulu konferansta yaptığı konuşmada, Ortadoğunun tarihi boyunca emperyalist güçlerin hedefi olduğunu ifade etti.
     Güç ve zenginliğin batıdan doğuya geçtiği bir dönemin başında olduklarını dile getiren Şahin, şunları kaydetti:
     AK Parti iktidarıyla Türk dış politikasında tek eksenli batı politikasına karşı yeni ufuklar geliştirme konusunda bir stratejik açılımlar yapıldı. Ortadoğu halklarının reform ve özgürlük taleplerine sessiz kalan rejim ve liderleri, Arap Baharıyla birer birer yok olmuştur. Herkes iyi bilmelidir ki; Ortadoğuda meydana gelen olaylar ne ABD, ne de batılı başka bir gücün tezgahıdır. Gelişen olaylar tamamen halk iradesinin değişim isteğidir. Bu isteği dikkate almayan liderler halkına silah tutarak, zulüm yaparak dikta tavırlar sergilediler.
    
     -Türkiye, tüm Ortadoğuya bir ilham kaynağı
    
     Devlet geleneği, demokrasi kültürü ve modern duruşuyla Türkiyenin tüm Ortadoğuya bir ilham kaynağı ve model olduğunu ifade eden Şahin, Ortadoğu ülkelerinde yeni doğan erkek çocuklarına Recep Tayyip, kız çocuklarına Emine adının verilmesinin ve bu ülkelerde Adalet ve Kalkınma Partisi kurulmasının bu coğrafyada yaratılan tesirin sadece birkaç sonucu olduğunu belirtti.
     Gelecek süreçte tıpkı Avrupa Birliği (AB) topraklarındaki gibi sınırların kalktığı ekonomik, siyasi, kültürel, sosyal her türlü serbest dolaşım hakkının sınırsız ve özgürce kullanıldığı bir Ortadoğunun en büyük özlemi olduğunu vurgulayan Şahin, Bölgede meydana gelecek olumlu gelişmeler, İsraili barışa zorlayacak ve bölgedeki domino taşları tek tek yıkılarak Ortadoğu, ekonomik, kültürel, siyasi anlamda en parlak yıllarına kavuşacak dedi.
     Batılı ülkelerin güç ve menfaat merkezli bir dış politika izlerken Türkiyenin AK Parti iktidarıyla birlikte evrensel değerler politikası izlemeye başladığının altını çizen Şahin, konuşmasını şöyle tamamladı:
     Türkiye, silah ve malzeme satıp kazanç elde edebileceği bir zalim rejimi desteklemek yerine mazlum Suriye halkının yanında yer alarak, bugüne kadar belki de hiçbir ülkenin izlemediği evrensel değerler üzerine kurulu bir dış politika izlemiştir.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber GASAM Başkanı Şahin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER