GASAM Başkanı ve AK Parti Milletvekili

GASAM Başkanı ve AK Parti Milletvekili Şahin: -Münferit bir kaç olaydan dolayı Suriyeli sığınmacılar hakkında olumsuz bir algı yaratılmamalı -Milletimizin sağduyusu ve Ensar duruşu olumsuzlukları ortadan kaldırmada etkili olacak.


GAZİANTEP (A.A) - Güney Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (GASAM) Başkanı ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, münferit bir kaç olaydan dolayı Suriyeli sığınmacılar hakkında olumsuz bir algı yaratılmaması gerektiğini belirtti.
     Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde çadır kentlerde kalan Suriyelilerden, Türk halkının rahatsız olduğu yönünde iddiaların gündeme getirildiğini hatırlattı.
     Suriyelilerin esnafa parasını vermediği, El Kaide militanlarının kentlerdeki din görevlilerine ideolojik eğitim vermek istediği, direnenlere kötü muamele ettiklerine yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade eden Şahin, şunları kaydetti:
     Ortaya atılan tüm bu olumsuz iddiaların tamamı mesnetsizdir. Bu iddialara ilişkin çadır kentlerin bulunduğu illerimizdeki valilik ve kaymakamlıklara vatandaşlarımız tarafından her hangi bir şikayet gelmediği, bizzat valilerimiz ve kaymakamlarımızın yaptığı basın açıklamalarıyla geçtiğimiz günlerde kamuoyuna iletildi.
     Şam yönetiminin talimatıyla, başta Hatay olmak üzere Suriyeli sığınmacıların bulunduğu illerde, halk rahatsız propagandasını yapan terör örgütü Acilcilerin kurduğu kirli tezgahın gün yüzüne çıktığını ifade eden Şahin, Baas rejiminin katliamından kaçan 100 bini aşkın sığınmacıya yönelik medya üzerinden yürütülen nefret ve karalama kampanyasına öncülük eden Esed yanlısı Acilciler örgütü, PKK ve bazı gizli servislerle bağlantılı olarak Esede destek için provokatif eylem yapma çabası içindedir dedi.
    
     -Suriyeli kardeşlerimize kucak açmalıyız
    
     Halkın sağ duyusu sayesinde Suriyeliler üzerinden provokatif eylemlerde bulunma çabasında olan hiçbir grubun ya da örgütün emellerini gerçekleştirmede başarıya ulaşamayacağını vurgulayan Şahin, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     Milletimizin sağduyusu ve Ensar duruşu olumsuzlukları ortadan kaldırmada etkili olacak. Bağrımıza basmadığımız her Suriyeli bizim için bir kayıp, başkaları için bir kazanç olabilir. Müslümanca bir yaklaşımla Ensar, Muhacire nasıl kucak açmışsa bizler de hamiyetperver bir milletin necip torunları olarak Suriyeli kardeşlerimize öyle kucak açmalıyız.
     Münferit bir kaç olaydan dolayı Bunlar başımıza bela olacak, evli evine, köylü köyüne gibi söylemlerle bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde Suriyeli sığınmacılar hakkında kamuoyunda olumsuz bir algı dalgası yaratma çabası içinde olan kesimlerin, Esede destek için provokatif eylem yapma çabası içinde olanların ekmeğine yağ sürdüğü görüşünü dile getiren Şahin, Münferit bir kaç olaydan dolayı Suriyeli sığınmacılar hakkında olumsuz bir algı yaratılmamalı. Özellikle yerel ve ulusal basın-yayın kuruluşlarımız, bu konuda art niyetli çevrelerin oyununa gelmemelidir ifadelerine yer verdi.
     Suriyeli halkın yaşadığı kamplarda zaman zaman planlama ya da yönetim kaynaklı sorunların çıkmasının doğal olduğunu ifade eden Şahin, Türk milletinin büyüklüğüne ve ve himmetine inanarak sığınmış insanlarla alakalı antipati yaratmanın son derece yanlış bir tutum olduğunu vurguladı.
     Şahin, açıklamasını şöyle tamamladı:
     Tarih boyunca devletimiz ve milletimiz darda olan, zulme maruz kalan her topluma dil, ırk, renk, cinsiyet, din ayrımı yapmaksızın büyük devlet olmanın gereği olarak yardım sağlamayı, dost eli uzatmayı, şefkat kucağı açmayı kendisine ulvi bir görev saymıştır.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber GASAM Başkanı ve AK Parti Milletvekili Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER