Gazeteci Cüneyt Ünalın serbest bırakılması

Gazeteci Cüneyt Ünalın serbest bırakılması -Bartın Gazeteciler Derneği Başkanı Yavuzaslan: -Suriyede bulunan diğer Filistinli meslektaşımız Bashar Kadumi için gerekli girişimlerin devam etmesini istiyoruz


BARTIN (A.A) - Bartın Gazeteciler Derneği Başkanı Güngör Yavuzaslan, sivil ve savunmasız insanlarla birlikte gazetecilerin de saldırılara hedef olduğunu belirtti.
     Yavuzaslan, Suriyede gözaltında tutulan gazeteci Cüneyt Ünalın serbest bırakılması ve Gazzede AA muhabirlerinin yaşadığı olaydan dolayı geçmiş olsun mesajı yayınladı.
     Suriyede yaklaşık 3 ay önce esir alınan gazeteci Ünalın ülke topraklarına dönmesi ve ailesine kavuşmasının mutluluk verici olduğunu ifade eden Yavuzaslan, şunları kaydetti:
     Meslektaşımız Cüneyt Ünala tekrar geçmiş olsun diliyoruz. Bizler dünyanın dört bir yanında en zor şartlarda görev yapan meslektaşlarımıza bir kez daha kolaylıklar diliyoruz. Yine en son Gazzede görevlerinin başında İsrail saldırısında yaralanan Anadolu Ajansı Kameramanı Ömer Şageli ve AA Foto Muhabiri Mustafa Hassune geçmiş olsun diyoruz. Bartın Gazeteciler Derneği, görevlerinin başında gazetecilere yapılan her türlü saldırıyı şiddetle kınamaktadır. Sivil ve savunmasız insanlarla birlikte gazeteciler saldırılara hedef olmaktadır. Meslektaşımız Cüneyt Ünala tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, şu ana kadar haber alınamayan Suriyede bulunan diğer Filistinli meslektaşımız Bashar Kadumi için gerekli girişimlerin devam etmesini istiyoruz. BGD olarak ülkemizde faaliyet gösteren basın meslek örgütlerinin de sadece açıklama yapmayıp daha aktif, reel ve sonuca giden çalışmalar yapmasını ve uluslararası basın meslek örgütleriyle gazetecilerin karşılaşacağı benzer olaylara karşı çalışmalar yapmasını beklediğimizi belirtmek isteriz
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Gazeteci Cüneyt Ünalın serbest bırakılması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER