Gazeteci Nezih Demirkentin ölümünün 12. yıldönümü

Gazeteci Nezih Demirkentin ölümünün 12. yıldönümü


İZMİR (A.A) - Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, gazeteci Nezih Demirkentin ölüm yıl dönümüyle dolayısıyla anma mesajı yayımladı.
     Atilla Sertel, mesajında, Türk basınına yarım asırdan fazla hizmet veren Nezih Demirkenti saygı ve özlemle andıklarını belirterek, şunları kaydetti:
     Türkiye Gazeteciler Cemiyetine 10 yıl boyunca başkanlık yapan, uzun yıllar Hürriyet Gazetesinin genel yayın müdürlüğü görevini başarıyla yürüten ve Dünya Gazetesini kurarak ekonomi gazeteciliğinin öncülüğünü üstlenen Nezih Demirkent, çalışkanlığı, dürüstlüğü, çalışanlarına karşı sevgi dolu tutumu, ileri görüşlülüğü ile Türk basın tarihindeki duayen gazeteciler arasında haklı yerini aldı.
     1981 yılında neredeyse sıfırdan başlayarak kurduğu Dünya Gazetesi, onun bağımsız, tarafsız ve ilkeli habercilik anlayışı doğrultusunda kısa sürede ekonomi gazeteciliğinde marka oldu, çok sayıda başarılı gazeteciyi Türk basınına kazandırdı. Dünya Gazetesi, bugün yine onun ilkeleri doğrultusunda yayın hayatını sürdürüyor. 11 Şubat 2001 günü aramızdan ayrılan meslek büyüğümüz Nezih Demirkenti ölümünün 12nci yılında saygı ve özlemle anıyor, gazetenin imtiyaz sahibi kızı Didem Demirkentin şahsında kurucusu olduğu Dünya Gazetesi ailesine bir kez daha başsağlığı dileklerimi iletiyorum.
    
     Muhabir: Emre Umurbilir
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Gazeteci Nezih Demirkentin ölümünün 12. yıldönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER