Gazeteci Yazar Eygiden anne ve babalara

Gazeteci Yazar Eygiden anne ve babalara çağrı -Mehmet Şevket Eygi: -Çocuklarınıza ahlakı öğretin, ahlaklı gençlik, ahlaklı toplumları, ahlaklı toplumlar da her yönüyle sağlam ülkeleri, devletleri oluştururlar (Fotoğra


ANTALYA (A.A) - Gazeteci Yazar Mehmet Şevket Eygi, çocuklara ahlakın öğretilmesini isteyerek, ahlaklı gençliğin, ahlaklı toplumları ve her yönüyle sağlam ülkeleri, devletleri oluşturacağını söyledi.
     Gazeteci Yazar Eygi, Kumluca Belediyesi tarafından her ay düzenlenen Ayın söyleşisi etkinliğinin konuğu oldu. Kumluca Belediyesi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen söyleşide Osmanlıda şehir ve kültür hayatından bahseden Eygi, gençler ile anne ve babalara önerilerde bulundu.
     Kumlucada böyle bir güzel konuyu konuşmak için bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Eygi, toplumun her geçen gün yozlaştığını ve bir çok değerleri kaybettiğini söyledi. Osmanlıda ve Cumhuriyet ilk yıllarında insanların birbirlerine olan saygı ve sevgisinin günümüze göre çok farklı olduğunu anlatan Eygi, özellikle Osmanlı döneminde yapılan bir çok mimari yapıda bile insan, hayvan ve çevre sevgisinin en iyi şekilde görülebildiğini belirtti.
     Osmanlıda yemek adabının da çok önemli olduğunu vurgulayan Eygi, 1940larda, 50lerde, 60larda gençler tren, otobüs gibi toplu taşıma araçlarında yaşlılara yer verirlerdi. Bugün bir bakıyoruz ki, 18-20 yaşında gençler yaşlılara aynı hürmeti göstermiyor. Sanıyor ki, kendisi hiç yaşlanmayacak, o yaşa gelmeyecek. Bir başka hususta günümüzün vazgeçilmez aracı telefonlar. Maalesef en ufak bir telefon konuşmasında bile nasıl konuşacağımızı, karşımızdakine hitabetimizi, bilmiyoruz dedi.
     Osmanlı ve Cumhuriyetin ilk yıllarında insanlar arasında Beyefendi ve Hanımefendi kelimelerinin çokça kullanıldığını hatırlatan Eygi, günümüz gençliğinin okumayı sevmediğini, televizyon izleyerek vakitlerini geçirdiğini dile getirdi. Eygi, Sizlere tavsiyem, çocuklarınıza ahlakı öğretin, ahlaklı gençlik, ahlaklı toplumları, ahlaklı toplumlar da her yönüyle sağlam ülkeleri, devletleri oluştururlar. Bizim geriye bırakabileceğimiz en güzel eser, çocuklarımız, hayırlı hizmetlerimiz olacaktır diye konuştu.
     Söyleşide, vatandaşların yönelttiği soruları da cevaplayan Eygiye söyleşi sonunda Kumluca Kaymakamı Salih Işık ve Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya tarafından kahve takımı hediye edildi.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber Gazeteci Yazar Eygiden anne ve babalara Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER