Gazetecilere yıpranma hakkı verilmesi

Gazetecilere yıpranma hakkı verilmesi -Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti: -Çalışan Gazeteciler Günü yeniden bir anlam kazandı


BALIKESİR (A.A) - Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC), gazetecilere yıpranma hakkının verilmeyle Çalışan Gazeteciler Gününün yeniden anlam kazandığını bildirdi.
     BGCden yapılan yazılı açıklamada, 2008 yılında yapılan yasal düzenleme ile iptal edilen yıpranma haklarının yeniden verilmesinin, özellikle Anadoluda çok zor şartlar altında görev yapan gazetecilere, moral ve motivasyon niteliği taşıdığı belirtildi.
     10 Ocaklar çalışan gazeteciler için yeniden anlam kazandı denilen açıklamada, BGCnin, yıpranma hakkının iadesi amacıyla Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç nezdinde yaptığı girişimler hatırlatıldı. Açıklamada, şöyle denildi:
     10 Ocak 1961 yılında kazanılan hakkın bir düzenlemeyle ortadan kaldırılması sonucu, son 5 yılda buruk olarak kutladığımız Çalışan Gazeteciler Gününün 52. yılında, fiili hizmet süresi zammının çalışan gazetecilere verilmesi, camiamıza ve meslektaşlarımıza en anlamlı hediye oldu. Çalışan Gazeteciler Günü yeniden bir anlam kazandı. Anadoluda çok zor şartlar altında görev yapan gazetecilere moral kaynağı oluşturdu. BGCnin 50. yılını kutladığı iki yıl önceki törene, şeref konuğu olarak katılarak, yıpranma yolundaki taleplerimizin takipçisi olan Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, yıpranma hakkının iadesi noktasında çok önemli katkı ve ilgilerini yakinen bildiğimiz ve Anadolu basınının hamisi olarak gördüğümüz Başbakan Yardımcısı Bülent Arınça, camiamız adına teşekkür ediyoruz.
    
     Muhabir: Ramazan Demir / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Gazetecilere yıpranma hakkı verilmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER