Gaziantepe Bilim Merkezi kurulacak

Gaziantepe Bilim Merkezi kurulacak -TÜBİTAKın desteğiyle kurulacak merkezin ön protokolü imzalandı -Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey: -Çocuklarımız bilimi bilim, merkezlerinde eğlenerek öğrenecek


GAZİANTEP (A.A) - Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) desteğiyle 8. bilim merkezinin Gaziantepe kurulması için ön protokol imzalandı.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Gaziantep Bilim Merkezi projesinin ön protokolü, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey tarafından imzalandı.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Güzelbey, belediye olarak 2007 yılında bilim merkezi yapma girişiminde bulunduklarını ancak bugüne kadar yaptıkları çalışmaların amatörce olduğunu belirtti. Bundan sonra Gaziantepte bilime büyük katkı sağlayacaklarını düşündüklerini ifade eden Güzelbey, şunları kaydetti:
     Burada en büyük pay TÜBİTAKındır. TÜBİTAK Başkanına bize verdiği destek için çok teşekkür ediyorum. Bizim öğrencilik yıllarımızda böyle imkanlarımız yoktu. Bilimi kitaplardan öğrenmeye çalıştık. Ama şimdi çocuklarımız bilimi bilim merkezlerinde eğlenerek öğrenecekler. Atacağımız bu adımdan sonra Gaziantepteki öğrencilerimizin çok daha iyi yetişeceğine inanıyorum.
     Prof. Dr. Altunbaşak ise kurulacak bilim merkezi ile çocukların içindeki bilim duygusunun ve bilim merakının artacağını bildirdi.
     Bilim merkezlerinde çocukların bilime dokunmasını istediklerini ifade eden Prof. Altunbaşak, şöyle devam etti:
     Öğrenmenin en iyi yöntemi uygulayarak öğrenmedir. Bilim merkezinde okulda gördükleri derslerin dışında çocuklarımıza bilimi yaşatarak öğreteceğiz. Buraları müze olarak kurgulamıyoruz. İnsanların sadece gezip bakacakları yerler olmayacak. Öğrencilerimiz bilime dokunacaklar. Oynarken öğrenecekler, öğrendiklerini fark etmeyecekler. Böyle bir konseptle yola çıktık. Bu amaçla 8. bilim merkezini Gaziantepte açacağız. Ancak Gaziantep diğer şehirlerden farklı. Çünkü bu alanda 7 sene öncesine dayanan bir çalışmaları var. Biz TÜBİTAK olarak bilim merkezi içindeki sergileri destekleyeceğiz, yeni sergiler açacağız.
     Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu (BTYK) kararı doğrultusunda 2016ya kadar tüm büyük şehirlerde, 2023e kadar ise 81 ilde bilim merkezi kurulacak. Bilim merkezi projeleri için 1 milyar liranın üzerinde kaynak ayrılması planlanıyor.
     TÜBİTAK bu kaynak ile bilim merkezlerinin sergileri ve eğitim programlarının tedariki, organizasyonel eğitimi gibi konularda destek verecek. Şu ana kadar TÜBİTAK ile Ankara, Kayseri, Bursa, Eskişehir, Kocaeli, Sakarya ve Konya büyükşehir belediyeleri ile protokol imzalanarak çalışmalar başlatıldı.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepe Bilim Merkezi kurulacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER