Gaziantepe kayak pisti

Gaziantepe kayak pisti -Kentin önemli mesire alanlarından Erikçe Parkına kayak pisti yapılacak -Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey: -Şehir halkı için sosyal mekan sağlama çalışmalarımız devam ediyor, bu kapsamda Erikçe Parkı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepin önemli mesire alanlarından Erikçe Parkına kayak pisti yapılacak.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, bölge halkına hitap etmesi planlanan kayak merkeziyle şehrin her alanda cazibe merkezi olması planlanıyor.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, insanların kayak için bundan sonra Uludağa gitmek zorunda kalmayacağını belirtti. Çalışmayla şehri her alanda cazibe merkezi haline getirmeyi planladıklarını, bu tür mekanların ilin tanıtımına destek verdiğini ifade eden Güzelbey, şöyle devam etti:
     Bu mekanlara ihtiyaç var. İnsanlarımız gelip buralarda hoş vakit geçirebilecekler. Artık öğrenciler sadece puanları tuttuğu için Gaziantepe gelmek zorunda kalmayacak. Gaziantepin güzel ve yaşanabilir bir kent olduğunu bilerek gelecekler. Gaziantepin güzel ve yaşanabilir olduğunu kısmen başardık, tamamen başarana kadar şehrimiz için güzel projelere devam edeceğiz. Şehir halkı için sosyal mekan sağlama çalışmalarımız devam ediyor, bu kapsamda Erikçe Parkına kayak pisti yapacağız.
    
     -Deve ticaretini, e-ticarete çeviriyoruz
    
     Güzelbey, son yıllarda İpekyolu üzerindeki şehirlerin birbirleriyle daha fazla ilişki kurması, kültürel, sosyal ve ticari çalışmalar yapılması için İpekyolu Tarihi Kentler Birliği Belediye Başkanları toplantıları yapıldığını anımsattı.
     Organizasyona bu yıl Gaziantepin ev sahipliği yapacağını, 9-11 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek bu toplantıyla İpekyolu üzerinde bulunan ülke ve şehirlerin tarihini, kültürünü, ticaretini ve sanayisini geliştirmek istediklerini kaydeden Güzelbey, şunları kaydetti:
     Bu organizasyon 7 yıldır yapılıyor. Türkiye ve Gaziantep projeye 2 yıl önce dahil oldu. Geçen sene Çeçenistanın Grozni kentinde yapılan toplantı bu sene şehrimizde yapılacak. Şu ana kadar 80 yabancı katılımcı akredite yaptırdı. İpekyolu her zaman ticaretin güzergahı olmuştur. Daha önce develerle yapılan ticaret yerini gemilere bıraktı. Biz de bunu e-ticarete çevirdik. Ülkemizin değerlerini ve sanayisini teknoloji ortamında Avrupaya taşımaya çalışıyoruz. Bu kapsamda yapılacak İpekyolu Tarihi Kentler Birliği Belediye Başkanları toplantılarını önemsiyoruz. İlerleyen yıllarda bu toplantının meyvelerini fazlasıyla alacağız.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Gaziantepe kayak pisti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER