Gaziantepin kurtuluşunun 91. yılı

Gaziantepin kurtuluşunun 91. yılı -AK Parti Milletvekili Erdoğan: -Antep savunması topraklarımızın dört bir yanının düşmanlar tarafından işgal edildiği ve milletimizin kaderinin yeniden yazılmak istendiği günlerde tüm Anadolunun


GAZİANTEP (A.A) - AK Parti Gaziantep milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Mehmet Sarı ve Nejat Koçer, Gaziantepin kurtuluşunun 91. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
     Milletvekili Erdoğan, mesajında, Antep savunmasının Kuva-i Milliye harekatına bir kıvılcım olduğunu belirtti.
     Antepte verilen mücadelenin tarihin altın sayfalarında yer aldığını ifade ederek, şunları kaydetti:
     Ecdadımız bayrak, vatan, namus ve şerefi için düşmana karşı yokluk ve yoksulluk içinde dahi neler yapabileceğini göstermiştir. Ayrıca, Antep savunması topraklarımızın dört bir yanının düşmanlar tarafından işgal edildiği ve milletimizin kaderinin yeniden yazılmak istendiği günlerde tüm Anadolunun düşmandan temizlenmesinin miladı olmuştur. Gaziantepliler hiçbir yerden yardım ve destek almadan büyük bir kararlılık, irade ve dayanma gücü göstererek direnmiştir. Şahinbeylerin, Karayılanların ve daha nice isimsiz kahramanların öncülüğünde 6 bin 317 şehit verme pahasına kahramanlık, yiğitlik ve cesaret anıtı olmuşlardır.
     Mustafa Kemal Atatürkün Ben Gazianteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki, sözleriyle Antepi kurtardıkları gibi Türkiyeyi de kurtardılar sözünü anımsatan Erdoğan, Geçmişte olduğu gibi bugün de vatanımıza ve bağımsızlığımıza yönelecek her türlü saldırıya karşı aynı kararlılıkta cevap verecek güçteyiz ifadelerini kullandı.
    
     -Milletvekili Sarı-
    
     AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı da, dost düşman tüm dünyanın hayranlık ve takdirini kazanan Antep savunmasının 91inci yıl dönümü kutlamanın heyecanı ve gururunu yaşadıklarını bildirdi.
     Bu savunmanın bağımsızlık, vatan ve bayrak uğruna yiğitlik, kahramanlık ve fedakarlığın destansı abidesi olduğunu kaydeden Sarı mesajında şu görüşlere yer verdi:
     Gaziantepin geçmişten aldığı milli birlik ve beraberlik gücüyle, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Gazilik unvanını layıkıyla taşıyacak ve kurtuluş savaşında gösterdikleri kahramanlıklara yakışır başarılar yaratmaya devam edeceğine ve ülkemizin kalkınma ve gelişmesine katkısının hayranlık derecesinde olacağına olan inancımız tamdır.
     Unutulmamalıdır ki, Gaziantepin şanlı tarihi yeryüzünde çok az millete nasip olan kahramanlığı dünyaya yön veren medeniyetlerin bile ilgisini çekmiştir. Bu günlere gelmemize vesile olan aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş olan gazilerimizi bir kez daha dualarla anarken, kutsal görevlerini yerine getirirken yaralanan, sakatlanan ve hayatta olan gazilerimize uzun ömürler diliyorum.
    
     -Milletvekili Koçer
    
     AK Parti Milletvekili Nejat Koçer ise Gaziantepin ortaya koyduğu vatanını savunma iradesinin, milli mücadele günlerinde tüm ülkeye meşale olduğunu belirtti.
     Gaziantepin kahramanları, Şahin Beylerin, Şehit Kamillerin öncülüğünde binlerce adsız kahramanın işgal kuvvetlerinin geçici zaferlerine son verdiğini aktaran Koçer, şunları kaydetti:
     Vatan savunmasında Gaziantepin verdiği mücadelenin yeri ve önemi farklıdır, çünkü örnektir. Gazi Mustafa Kemal Atatürkün Türküm diyen her şehir, her kasaba ve en küçük Türk köyü, Gazianteplileri kahramanlık misali olarak alabilirler övgüsü bu durumun en kuvvetli ifadesidir. Sanayi ve ticaret yapısıyla ülke ekonomisinde önemli bir yer tutan Gaziantep, sahip olduğu mücadele gücünü, ekonomik hayatına entegre etmiş bir şehir olarak üreten, istihdam sağlayan, yarattığı katma değer ile Türkiyeye örnek bir şehirdir.
     Koçer, kentin kurtuluşunun 91. yıl dönümünde, gazileri minnet ve saygıyla, şehitleri de rahmetle andığını ifade etti.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan / Zerin Özdilek
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Gaziantepin kurtuluşunun 91. yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER