Gaziantepte Yeşil Ev Projesi tanıtımı sürüyor

Gaziantepte Yeşil Ev Projesi tanıtımı sürüyor


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Üniversitesi ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle hazırlanan Yeşil Ev Projesi tanıtım çalışmaları sürüyor.
     Büyükşehir Belediyesi Medya ve İletişim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gaziantep İpekyolu Kalkınma Ajansı 2011 Mali Destek Yılı kapsamında yürütülen Yeşil Ev Projesinin tanıtım çalışmaları çerçevesinde pasif ev teknolojileri, yeşil bina sistemleri ve çevreye duyarlı yapılar hakkında Bahriye Üçok toplantı salonunda eğitim semineri düzenlendi.
     Projenin teknik koordinatörü yüksek mimar Seda Müftüoğlu, seminerde Yeşil Ev Projesiyle ilgili tanıtımı yaparken, endüstri yüksek mühendisi Ömer Moltay da, pasif ev teknolojileri, yeşil bina sistemleri ve çevreye duyarlı yapılar hakkındaki sunum gerçekleştirdi.
     Sektörün artık geliştiğini ve ortaya teknolojik yapıların çıktığını belirten Moltay, Sektörde artık teknolojinin birçok özelliklerinin kullanılıyor. Bu özellikler insanların yaşam şartlarını daha kolay kılıyor. Bu doğrultuda yaşam kalitesi de yükseliyor ifadelerini kullandı.
     Seminere Gaziantep Ticaret Odası, Sanayi Odası, İl Özel İdare, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, İpekyolu Kalkınma Ajansı, Gaziantep Üniversitesi, Şahinbey ve Şehitkamil belediyelerinden konusunda uzman kişiler katıldı.
    
     Muhabir: Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepte Yeşil Ev Projesi tanıtımı sürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER