Gaziantepte fabrikadaki patlama

Gaziantepte fabrikadaki patlama -Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin: -Yapılması gereken ne varsa hepsinin takipçisi olacağız


GAZİANTEP (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantepte bir fabrikada meydana gelen patlamaya ilişkin olarak, Yapılması gereken ne varsa hepsinin takipçisi olacağız dedi.
     Şahin, patlamaya ilişkin telefonla bağlandığı NTVde, Ankarada bulunan Gaziantep milletvekilleri ve Vali Erdal Ata ile birlikte Gaziantepe giderek olay yerinde inceleme yapacaklarını ve yaralıları ziyaret edeceklerini belirtti.
     Patlamanın meydana geldiği fabrikanın 4. Organize Sanayi Bölgesinde 2 yıllık bir galvaniz fabrikası olduğunu ifade eden Şahin, şunları kaydetti:
     Buhar kazanında basınç yükselmesinden kaynaklı bir patlamadan söz ediliyor. Gerçek bilgiler için tespitlerin yapılması lazım. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Faruk Çelik, Teftiş Kurulu Başkanını hemen gönderdi. Ön çalışmalar yapılınca da halkımızla ve hemşehrilerimizle de teknik detayları daha net paylamış olacağız.
     İhmal şüphesi olup olmadığının sorulması üzerine Bakan Şahin, şunları anlattı:
     Ben kimya mühendisiyim, 15 sene organizede çalışmış bir kardeşinizim. Orası risk alanı yüksek bir alan. Yani buhar kazanları basınç ve sıcaklıkla çalışılan bir alandır. Makineden kaynaklı arıza olabilir, ihmale dayalı bir görmemezlikten kaynaklı, fark edilmemiş olan bir arıza olabilir. Bunlar için daha teknik raporun oluşması lazım.
     Bu olaylar olmasın diye de geçen Haziran, 2012nin 6. ayında iş sağlığı ve iş güvenliğiyle ilgili çok temel bir yasa çıkarıldı. Koruyucu, önleyici tedbirlerin güçlendirilmesi, eğitim sertifikası ve denetim sisteminin güçlendirilmesiyle de ilgili. Bu kanun da şu anda çalışmaya başladı ve yasal mevzuatta hiçbir boşluğumuz kalmadı. Burada tabii kişinin eğitimi çok çok önemli, kanunun temelinde de bu var. Şimdi gittiğiniz zaman, ne zaman denetlenmiş, bu raporlar nasıl oluşmuş, bunları halkımızla ve hemşehrilerimizle paylaşacağız.
     Şahin, Gaziantepe geldiklerinde önce olay yerinde bir inceleme yapacaklarını, ardından hastane ziyaretinde bulunacaklarını dile getirerek, Yapılması gereken ne varsa hepsinin takipçisi olacağız diye konuştu.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepte fabrikadaki patlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER