Gaziantepte karne heyecanı

Gaziantepte karne heyecanı -Eğitim öğretim yılının tamamlanmasıyla birlikte yıl sonu karne dağıtım törenine katılan protokol üyeleri, öğrencilerin sevincine ortak oldu


GAZİANTEP (A.A) - Eğitim öğretim yılının tamamlanmasıyla birlikte düzenlenen yıl sonu karne dağıtım törenine katılan protokol üyeleri, öğrencilerin sevincine ortak oldu.
     Dr. Nilüfer-Mustafa Özyurt İlköğretim Okulunda düzenlenen karne dağıtım törenine, Gaziantep Valisi Erdal Ata, AK Parti Gaziantep milletvekilleri, Nejat Koçer, Halil Mazıcıoğlu, Mehmet Erdoğan ve Derya Bakbak, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin ve veliler katıldı.
     Vali Ata, yaptığı konuşmada, öğrencilerin 8 aylık çalışmalarının karşılığını karne olarak alacaklarını belirterek, Takdir ve teşekkür alanları kutluyorum. Zayıfı olan öğrencilerimiz de üzülmesin, çalışıp notlarını düzeltirler. Bu öğrencilerimizin velileri de çocuklarını üzecek davranışlar kaçınsınlar dedi.
     Ata, eğitimle ilgili sorunların çözülmesi halinde diğer sıkıntıların giderileceğini ifade ederek, Ülke olarak topyekun kalkınmak istiyorsak çocuklarımızı iyi eğitmek zorundayız diye konuştu.
     İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin de eğitimin insan hayatının vazgeçilmezi olduğunu belirterek, çocukların hayatının önemli bir kısmının okullarda geçtiğini hatırlattı. Serin, şunları söyledi:
     Eğitim insan hayatının vazgeçilmez bir olgusu ve en önemli süreçlerinden birisidir. Günümüz dünyasının en uygar toplumları, eğitime en çok önem veren, kuşakları en iyi şekilde eğiten ve eğitimdeki sorunlarına çözümler üretmiş toplumlardır. Ancak bir toplum sadece okulda, sınıfta, kütüphanede ve sadece öğretmenler vasıtasıyla eğitilemez. Eğitim evde, ailede başlar, okulda gelişir, çeşitlenir ve deyim yerindeyse beşikten mezara kadar yani hayat boyunca devam eder. İnsan, hayatının her döneminde öğrenmeye açık olmalıdır. Unutulmamalıdır ki, bir kuşağı eğitmek sonraki kuşakların eğitilmesine de çok büyük katkı sağlar.
     Konuşmaların ardından protokol üyeleri sınıflarda karne dağıttı.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz
     Yayıncı: Zeynep Yücetaş
<< Önceki Haber Gaziantepte karne heyecanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER