Gaziantepte üç harfli plaka dönemi

Gaziantepte üç harfli plaka dönemi -Emniyet Müdürü Ömer Aydın: -Araç sayısındaki artış plakaların verilmesinde, üçlü harf serisinin açılması ihtiyacını doğurmuştur


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Trafik Tescil Şube Müdürlüğü, kentte artış gösteren araçların plaka ihtiyacını karşılama için 3 harfli plaka dönemi başlattı.
     Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Trafik Tescil Şube Müdürü Atay Konar, üçlü harf serisinin ilk plakası olan 27 AAB 01 sayılı plakayı Ejder Dülger isimli vatandaşa verdi.
     Açıklamada görüşüne yer verilen Emniyet Müdürü Ömer Aydın, kent genelinde araç sayısının 388 bini aştığını belirtti. Gelişen ve hızla büyüyen Gaziantepte gün geçtikçe ülkenin en gözde illeri arasında üst sıralara doğru yükseldiğini ifade eden Aydın, şunları kaydetti:
     Kentin büyüyen, sanayisi ve hızla artan nüfusu, trafikteki araç sayısında da hızlı bir artışı beraberinde getirmiştir. 2003 yılı başında ilimizde kayıtlı araç sayısı 163 bin iken bu sayı 2013 yılı itibariyle 388 bini aşmıştır. Bu artış araç plakalarının verilmesinde üçlü harf serisin açılması ihtiyacını doğurmuştur. 28 Şubat 2013 tarihi itibarıyla Karayolları Trafik Yönetmeliğinde belirtilen sıralamaya göre 27 AAB 01 harf ve sıra numarasından başlanarak yeni seri plakalar verilmeye başlanmıştır. Gazi şehrimize hayırlı olsun.
    
     Muhabir: Kaan Bozdoğan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepte üç harfli plaka dönemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER