Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Nizip Devlet Hastanesinde tatbikat yapıldı


GAZİANTEP (A.A) - Nizip Devlet Hastanesinde tatbikat yapıldı.
     Acil durum afet yönetimi çalışmaları kapsamında hastanenin bahçesinde gerçekleşen ve itfaiye ile sağlık görevlilerin hazır bulunduğu tatbikatta, çalışanlara yangına nasıl müdahale edileceği uygulamalı olarak gösterildi.
     Temsili olarak bahçede çıkan yangına müdahale eden hastane görevlileri, yangını tüplerle büyümeden kontrol altına aldı. İtfaiye ekipleri de hastanede yatan ve yangın dolayısıyla dumandan etkilenen bir hastayı kurtardı.
     Tatbikatı Başhekimi Mehmet Cengiz Öztop, müdür yardımcıları, doktorlar, hemşireler ve personel izledi.
    
     -Nizip Belediyesinin ilaçlama çalışması
    
     Nizip Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe merkezinde ağaçların yoğun olduğu bölgelerde ilaçlama çalışması yapıyor.
     2 traktör ve 4 kişilik ekiple ilaçlama yapan ekipler, haşerelerle bu yöntemle mücadele ediyor.
     Temizlik İşleri Müdürü İhsan Kılıçparlar, yaptığı açıklamada, ekiplerinin yaz boyunca ilaçlama çalışması yaptığını belirtti. Son dönemde ise bu ay içinde üreyen ve özellikle ağaçların yapraklarının altında kalan yakarca adlı haşereyle mücadele ettiklerini ifade eden Kılıçparlar, çalışmalarının süreceğini kaydetti.
    
     -İşletmecilere eğitim semineri
    
     Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği Nizip Şubesi ile İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen programla işletmecilere yönelik İşletmeler Kurumsallaşıyor konulu seminer düzenlendi.
     Doç. Dr. İsmail Seyrek, Nizip Ticaret Odası toplantı salonunda düzenlenen seminerde, kurumsallaşmanın tanımı, nedeni, nihai hedefleri, misyon ve vizyon tanımı, politika tanımları, strateji belirleme ve amaca ulaşma metotlarına ilişkin bilgi verdi.
     TÜMSİAD Nizip Şube Başkanı Kasım Böler, seminerin 25 Eylüle kadar devam edeceğini ve seminer sonunda katılımcılara sertifika verileceğini kaydetti.
    
     Muhabir: İrfan Aydoğdu
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER