Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Polis, vatandaşları karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı uyarıyor


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte, polis sobadan zehirlenme olaylarına karşı vatandaşları uyarmak amacıyla Sıcak Yuvam adlı projeyi hayata geçirdi.
     Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, 2011-2012 kış mevsiminde meydana gelen 312 olayda 630 kişinin sobadan zehirlenmesi üzerine Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, sobadan zehirlenme olaylarını engellemek amacıyla hayata geçirilen Tedbir Al, Hayatta Kal projesi kapsamında vatandaşlara yönelik bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirdi.
     Bu çerçevede zehirlenme olayında düşüş gözlemleyen emniyet ekipleri, aynı başarının 2012-2013 kış mevsiminde de sürdürülebilmesi amacıyla Büyükşehir Belediye Başkanlığı, ilçe belediyeleri, İl Müftülüğü, Meteoroloji İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklığında hazırlanan Sıcak Yuvam adlı projeyi uygulama koydu.
     Projeyle belediye sosyal tesislerinde, okullarda ve camilerde broşür ve afişler dağıtılması suretiyle vatandaşların bilgilendirilmesi, meteorolojiden alınan bilgiler doğrultusunda lodoslu günlerde vatandaşların uyarılarak sobadan zehirlenme olaylarının en aza indirilmesi hedefleniyor.
     Bu kapsamda, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, evleri dolaşarak yanlış kurulan ve kullanılan sobalar konusunda vatandaşı uyarıyor.
    
     -GÜDAT Köklüce Kanyonunda
    
     Gaziantep Üniversitesi Doğa ve Macera Sporları Topluluğu Dağcılık Takımı (GÜDAT) üyeleri, Araban ilçesi Köklüce Kanyonunda Yaz Temel Eğitim Kampı düzenledi.
     Dağcılık Takımı Lideri Lezgin Doğan, yaptığı yazılı açıklamada, topluluk bünyesinde verilen teorik eğitimlerin pratikte de uygulanması için yaz temel, kış temel, yaz gelişim, ileri kaya ve arama kurtarma eğitimleri verildiğini belirtti.
     Bu kapsamda 30 Kasım-2 Aralık arasında, topluluk bünyesine katılan yeni üyelerle Araban ilçesinde yer alan Köklüce Kanyonunda Yaz Temel Eğitim Kampı düzenlediklerini ifade eden Doğan, şunları kaydetti:
     Yaklaşık 4 kilometrelik parkuru, ortasından akan deresi ve elverişli kaya yapısı ile eşsiz bir doğaya sahip Köklüce Kanyonunda, dağcılık sporuna adım atan 35 üniversite öğrencisi kampçılık, üstten emniyetli kaya tırmanışı ve kayadan iniş eğitimlerini başarıyla gerçekleştirdi. Kamp süresince doğada kalarak, bir yandan da doğayla uyum içinde yaşamayı öğrendiler. Kanyonda geçirdikleri kamp süresince gerek eğitimlerde, gerek beslenme açısından, gerekse birlikte sorumluluk aldıkları her durumda takım çalışmasını yaşayan dağcı adayları sadece doğa yaşamına değil şehirdeki yaşamlarına da katkıda bulunacak deneyim kazandılar.
     GÜDATın 20. yıl etkinlikleri çerçevesinde faaliyetlerinin sürdüğünü vurgulayan Doğan, yarıyıl tatilinde de Niğde Aladağlar da yapacakları Kış Temel Eğitim Kampı için teorik eğitimlere başladıklarını ifade etti.
    
     -Perdeler çocuklar için açılıyor
    
     Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu perdelerini çocuklar için açıyor.
     Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, 2012-2013 sezonuna yeni oyunlarla başlayan Şehir Tiyatrosu, perdelerini Ötmeyi Bilmeyen Horoz müzikli kukla oyun tiyatrosu ile açacak.
     Oyun her çarşamba ve perşembe günü Büyükşehir Belediyesi Ömer Ersoy Kültür Merkezinde ücretsiz olarak sahnelenecek.
    
     Muhabir: Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER