Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Doğu Anadolunun aşiretleri Gaziantepte buluşacak


GAZİANTEP (A.A) - Rişvanlar Aşiretinin geleneksel hale getirdiği "Bahar Şenliği"nin 7ncisini Gaziantepin Araban ilçesinde gerçekleştirecek.
     Yaklaşık 15 bin kişinin katılması beklenen 5 Mayıs Pazar günü Gecehöyük mezrasında düzenlenecek şenlikte, aşiret liderleri barış sürecine olan desteklerini açıklayacak. Doğu Anadolu Bölgesinde bulunan diğer büyük aşiret temsilcilerinin de katılacağı 1245 metre rakımda gerçekleştirilecek şenlikte, "Çözüm Sürecine" destek verilecek.
     Rişvanlılar Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Ali Avcı, yaptığı yazılı açıklamada, bölgede barışın gelmesiyle ekonomik olarak şahlanma yaşanacağını ve Türkiyenin küresel piyasada durdurulamayacağını belirtti.
     Avcı, ayrıca barış sürecinin istismarsız bir şekilde yürütülmesi ve kırmızı çizgilere dikkat edilmesini gerektiğini ifade etti.
     Şenlikte TÜMBİAD Genel Başkan Yardımcısı ve Sağlık Komisyonu Başkanı Kenan Acıköke "Rişvanlılar Derneği Sivas İl başkanlığı ve İzmit ve İstanbul Şube temsilciliği" unvanı verilecek.
     Çeşitli gösterilerin yapılacağı şenlikte 15 bin kişiye aynı kazandan yemek pişirilecek. Ayrıca yerel sanatçılar şenlikte konser verecek.
    
     -Berna Laçin 1,5 ton köfte dağıtacak-
    
     Berna Laçin, Bu yıl beşincisi düzenlenen "Fairy Köfte Şenliği"nde 20 bin kişiye 1,5 ton köfte dağıtacak
     İstanbulda 27 Nisanda başlayan şenliğin ikinci ayağı, 4 Mayıs Cumartesi günü Gaziantep Masal Parkında gerekleşecek.
     Gaziantep Belediye Başkanı Asım Güzelbey, ilçe belediye başkanları ve milletvekillerinin katılımı ile saat 13.00de gerçekleştirilecek şenlikte 2,2 metre çaplı dev tavada aşçıların hazırlayacağı köfteler gün boyu ücretsiz dağıtılacak.
     Fairyin 1,5 ton köftenin yağını temizleyeceği şenlikte ayrıca dijital oyunlar oynanırken, katılımcılara hediyeler dağıtılacak.
    
     Muhabir: Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER