Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Kesici ve delici aletlerin taşınması yasaklandı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte bir sanat ve mesleğin uygulanması dışında her türlü kesici ve delici aletin taşınması yasaklandı.
     Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Gaziantep Valiliğinin aldığı kararla, il sınırları içerisinde her türlü kesici ve delici aletin taşıma ve kullanılmasından dolayı meydana gelecek suçların önlenmesinin amaçlandığı belirtildi.
     Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     "Gaziantep Valiliğimizin almış olduğu bu karar doğrultusunda, vatandaşlarımızın kolaylıkla uluşabildiği bu araçların kullanması ve taşınması konusunda gerekli kısıtlamalar getirilmiş, maksat dışı taşınan ve olaylarda kullanılan her türlü kesici ve delici aletlerle ilgili adli ve idari işlemler karar tarihinden itibaren uygulanmaya başlanmıştır. Bu nedenle vatandaşlarımızın alınan bu karar doğrultusunda hareket etmesi gerekmekte olup, amacı dışında delici ve kesici alet kullananlar hakkında gerekli yasal işlemler yapılacaktır."
     Açıklamada, kısıtlama getirilen malzemelerden son iki ay içerisinde 85 adet ele geçirildiği, şahıslar hakkında gerekli yasal işlemler yapıldığı kaydedildi.
    
     -Emniyetten çocuklara sinema keyfi
    
     Nurdağı İlçe Emniyet Müdürlüğü koordinesinde Nurdağı Kaymakamlığı ve ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarının işbirliğiyle "Geleceğimiz çocuklarımız projesi" kapsamında ilçede eğitim gören 90 öğrenci Nakip Ali Sinemasında film izledi.
     Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, projeye katılan öğrencilerden bazıları hayatlarında ilk defa sinemaya geldiklerini ve çok eğlendiklerini ifade etti.
     İmkan buldukça sinema, tiyatro ve konser gibi kültürel faaliyetlere katılacaklarını belirten öğrencilerden bazıları da Nurdağı ilçesinde sosyal ve kültürel faaliyetlerin artırılmasıyla gençlerin zararlı alışkanlıklardan uzak kalacaklarını kaydetti.
     Öğrenciler, kendilerine böyle bir ortam hazırladıkları için emniyet personeline de teşekkür ettiler.
    
     -12 bin 450 paket kaçak sigara ele geçirildi
    
     Gaziantepte 12 bin 540 paket kaçak sigara ele geçirildi.
     Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Şahinbey ilçesinde bir hafif ticari araçta yaptığı aramada 12 bin 540 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.
     Gözaltına alınan zanlı "gümrük kaçağı sigara kaçakçılığı yapmak" iddiasıyla çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Ömer Fansa
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER