Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Kavranoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti


GAZİANTEP (A.A) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Selami Yetkinşekerciyi ziyaret etti.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Yetkinşekerciden kentle ilgili bilgi alan Kavranoğlu, daha sonra gezegen evi ve bilim merkezini gezdi. Özellikle öğrencilerle bilim alanında uğraş veren insanların bu merkezi değerlendirmesini isteyen Kavranoğlu, bilim merkezinin bölgede önemli bir yatırım olduğunu ifade etti.
     Belediyelerin halka hizmet etmek için büyük bir özveriyle çalıştığını ve başarılı da olduğuna dikkat çeken Kavranoğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüklerinin de kendi şehirlerindeki yatırımları takip etmelerini istedi.
     Ziyarette Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, GASKİ Genel Müdürü Fahreddin Uslusoy ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcıları da bulundu.
    
     -Şahinbey Belediyesinden esnafa uyarı
    
     Şahinbey Belediyesi, ölçü aletleri kullanımı hakkında esnafı uyardı.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, ilçe genelinde denetim ve kontrollerini aralıksız bir şekilde sürdüren Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin kaçak ölçü aletlerinin kullanılması ve kullanılan ölçü aletlerinin kontrollerinin düzenli olarak yaptırılması konusunda denetimler yaptı.
     Ekipler, denetlediği 540 iş yerinden 404ünü ölçü aletlerinin kontrollerini yaptırmaları konusunda ihtar zaptı tanzim etti, 136 iş yerinde ise bir soruna rastlanmadı.
     Zabıta ekiplerinin denetimlerini sürdüreceği bildirildi.
    
     -Dünya Çiftçiler Günü
    
     İslahiye Ziraat Odası Başkanı Mehmet Köse, İslahiyeli çiftçilerin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Gününü kutladı.
     Köse, yaptığı açıklamada, Türkiye Ziraat Odaları Birliği öncülüğünde her yıl düzenli olarak 14 Mayısın Dünya Çiftçiler Günü olarak kutlandığını belirtti.
     Bu günde dünyanın birçok ülkesinde ve Türkiyede tarımsal üretimin ve üreticilerin hatırlandığını, tarımsal sorunların görüşüldüğünü ifade eden Köse, "Bilindiği gibi tarım sektörü, ülkelerin gıda güvenliği, kırsal kalkınma, istihdam, milli gelire katkı, ihracat ve çevre koruma gibi çok fonksiyonlu özelliğiyle dünyanın her ülkesinde stratejik bir öneme sahiptir. Bu vesileyle tüm çiftçilerimizin günlerini kutluyor, bereketli, bol ürünler almalarını diliyorum" dedi.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek - Zekeriye Şimşek
     Yayıncı: Ömer Fansa
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER