Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -GAÜNde "Zeybek rüzgarı"


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Üniversitesinde (GAÜN), zeybek kültürü tanıtıldı.
     GAÜNden yapılan açıklamaya göre, üniversitenin kuruluşunun 40ncı yılı dolayısıyla Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte Ege Üniversitesi Türk Musikisi Konservatuvarı Türk Halk Müziği Topluluğu tarafından zeybek kültürü tanıtıldı, zeybek müzikleri seslendirildi, oyunları oynandı.
     Ege Üniversitesi Türk Musikisi Konservatuvarı Ses Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. F. Reyhan Altınay, zeybek kültürünün tarihsel gelişimi hakkında bilgi verdi.
     Zeybek oyunlarının sahnelendiği etkinlikte; Kocaarap Zeybeği, Kadıoğlu Zeybeği, Ötme Bülbül Zeybeği, On Yedi Benli Zeybeği, Yağmur Yağdı Zeybeği ve Kaba Hava Zeybeği gibi eserlerden örnekler sunuldu.
     Programa Rektör vekili Prof. Dr. Türkay Dereli, Rektör danışmanları Prof. Dr. Cahit Bağcı, Prof. Dr. Yaşar Gündoğdu, Doç. Dr. Murat Ağarı ve Genel Sekreter Ercan Eroğlu ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
    
     -Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali
    
     Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivalinde 6 bin 971 kişinin oyunları izlediği bildirildi.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, çocuklara ve gençlere tiyatroyu sevdirmek, izleyiciyi tiyatro sanatıyla buluşturmak, alternatif tiyatro anlayışlarını tanıtmak amacıyla düzenlenen festivalde, Onat Kutlar Salonu, Ömer Ersoy Kültür Merkezi, Bahçeşehir Koleji Salonu ve sokak sahnelerinde 9 ayrı tiyatro topluluğu 21 gösteri sundu.
     Festivalde ilk gün salonlarda oyunlar sahnelenirken, diğer taraftan da Masal Parktaki tiyatro festivali karnaval alanı çocuklar tarafından ziyaret edildi.
     Festivale yurt dışından İsviçre, Hollanda, Polonya, İspanya, KKTCden, yurt içinden Van, Eskişehir, İstanbul ve Gaziantep şehir tiyatroları katıldı.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Ömer Fansa
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER