Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Kuran Kursu öğrencilerine seminer -Yeşilay Cemiyeti Gaziantep İl Temsilcisi Tamer: -Bağımlılık bir beyin hastalığıdır


GAZİANTEP (A.A) - Yeşilay Cemiyeti Gaziantep İl Temsilcisi Fatih Tamer, Hoşgör Külliyesinde ve Karşıyaka Merkez Camisindeki Kuran kurslarında eğitim gören öğrencilere seminer verdi.
     Tamer, yaptığı yazılı açıklamada, yaklaşık iki farklı oturumda 250 öğrenciye hitap ettiğini belirtti.
     Yeşilay Cemiyetinin sigara, alkol, uyuşturucu gibi maddelerle kumar ve internet bağımlılığı gibi tehlikeleri konusunda gençler ve çocuklara yönelik eğitimler verdiğini belirten Tamer, şunları kaydetti:
     Bağımlılık bir beyin hastalığıdır. İnsanlar bu tür maddeler ve alışkanlıklarla beyinlerindeki ödül-ceza sistemini bozarak maalesef bağımlı hale gelir. Bağımlılık bizim açımızdan köleliktir ve eşref-i mahlukat olan insan için bu kabul edilemez bir durumdur. Bağımlılık yapan maddeleri üretenler sizleri hedef almaktadır. Bu üreticiler sizlerin canını, malını ve aklını hedef almaktadırlar. Bunlara karşı duyarlı olmanız kendinizi ve etrafınızdaki arkadaşlarınızı korumanız gerekiyor. Sportif faaliyetler, tiyatro, sinema, okuma etkinlikleri gibi birçok faaliyetle kendinizi geliştirmeniz ve sağlıklı bir hayat sürmeniz mümkünken, bu tür alışkanlıklarla geleceğinizi karartmış olmayınız.
     Tamer, özellikle eğlence ortamlarında ve özentiyle başlanan bu maddelerin beyni işgal ederek insanları bağımlı hale getirdiğini, bu davranışların yavaş yavaş intihar anlamına geldiğini, hem kişiye hem de çevresine zarar verdiğini aktardı.
     Bu konularda şimdiden duyarlı olunması gerektiğini vurgulayan Tamer, Bulunduğunuz okullarda Yeşilay kulüplerine üye olur ve çalışmalara katılırsanız biz cemiyet olarak sizlere her türlü desteği sunacağız dedi.
     Seminer sonunda, öğrencilerin sorularını yanıtlayan Tamer, onlara broşür, kalem, not defteri ve kitap ayraçlarından oluşan hediyeler takdim etti.
     Ayrıca, Tamer, öğrencilere yönelik seminer imkanını sağlayan İl Müftülüğüne ve çalışanlarına da teşekkürler etti.
    
     -Sanko Parkta ramazan etkinlikleri
    
     Sanko Parkta ramazan etkinlikleri her geçen gün yeni aktivitelerle devam ediyor.
     Parktan yapılan açıklamaya göre, etkinlik kapsamında, Hacivat-Karagöz, sihirbaz, Aşuk Maşuk ve Semazen gösterileri sunuluyor.
     Kahraman Tazeoğlu Şiir Dinletisi ile ziyaretçilerine güzel bir gün yaşatan Sanko Park, yarın sanatçı Veysel Çelikdemirin Kum Sanatı ve 5 Ağustos Pazar günü Dünya Balon Şampiyonu Dündar Mercanın birbirinden güzel şekilli balon gösterisini sunacak.
     Ramazan bayramında ise Soğuk Heykel Atölyesi gösteri gerçekleştirecek.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER